Siemens a luat măsuri legale pentru a preveni instalarea turbinelor sale electrice în Crimeea

Siemens a luat măsuri legale pentru a preveni instalarea turbinelor sale electrice în Crimeea
scris 10 iul 2017

Siemens a luat măsuri legale pentru a preveni instalarea turbinelor sale electrice în Crimeea, regiune supusă sancțiunilor UE pentru tehnologia energetică, a declarat luni o sursă din cadrul grupului german apropiată situației, transmite Reuters.

”Au fost întreprinși toți pașii pentru a preveni construcția, instalarea și operarea turbinelor pe gaz în Crimeea”, a spus sursa, adăugând că acești pași includ acțiuni în justiție.

Siemens a furnizat turbinele pentru un proiect din peninsula rusească Taman, dar Reuters a relatat săptămâna trecută că Rusia le-a trimis în Crimeea, unde președintele Vladimir Putin a promis să asigure furnizarea constantă de electricitate, după anexarea regiunii de la Ucraina, în 2014, scrie News.ro.

CTP se împrumută cu peste 75 milioane euro pentru extinderea parcului logistic CTPark Bucharest West CITEȘTE ȘI CTP se împrumută cu peste 75 milioane euro pentru extinderea parcului logistic CTPark Bucharest West

Un purtător de cuvânt al Siemens nu a comentat, luni, despre măsurile care au fost luate de companie.

Siemens a anunțat anterior că nu va face niciun fel de livrări și nici servicii pentru instalare, service sau garanție, dacă turbinele vor fi folosite în Crimeea.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens