CJUE respinge plângerile Ungariei și Slovaciei împotriva cotelor de migranți și confirmă dreptul Bruxellesului de a impune statelor membre UE să primească azilanți

CJUE respinge plângerile Ungariei și Slovaciei împotriva cotelor de migranți și confirmă dreptul Bruxellesului de a impune statelor membre UE să primească azilanți
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2017

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul la Luxemburg a respins miercuri plângerile depuse de Slovacia și Ungaria împotriva politicii UE a migrației, confirmând astfel dreptul Bruxellesului de a impune statelor membre să primească azilanți, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Curtea stabilește că Uniunea Europeană are dreptul să dispună ca guvernele naționale să accepte cote de azilanți - în principal refugiați din Siria - care urmau, potrivit unui plan european, să fie mutați din Italia și Grecia în celelate state membre ale Uniunii, scrie News.ro.

Acest plan a provocat o dispută în Uniune, în 2015, când un val de migranți - de peste un milion de oameni - a venit în Europa pe Marea Mediterană.

Clienții KLM din întreaga lume vor putea primi informații despre zboruri prin intermediul aplicației WhatsApp CITEȘTE ȘI Clienții KLM din întreaga lume vor putea primi informații despre zboruri prin intermediul aplicației WhatsApp

”Curtea respinge acțiunile formulate de Slovacia și Ungaria împotriva mecanismului provizoriu de mutare obligatorie a azilanților”, anunță instanța cu sediul la Luxemburg.

”Mecanismul permite de fapt Greciei și Italiei să facă față impactului crizei migrației din 2015 și este proporțional”.

Acest program, stabilit de Comisia Europeană (CE), a fost adoptat cu votul unei majorități a statelor membre.

Foste țări comuniste din Europa de Est, inclusiv Slovacia și Ungaria, s-au opus programului, argumentând că cocietățile lor nu au capacitatea să integreze acești migranți - majoritatea musulmani.

Planul prevedea mutarea a până la 160.000 de oameni, însă, până în prezent, doar aproximativ 25.000 de persoane au fost transferate din Italia și Grecia în alte state membre UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
cjue
azilanti
ue