Compania franceză Iliad a lansat o ofertă de 3,5 miliarde de euro pentru preluarea operatorului polonez de telecomunicații Play

Compania franceză Iliad a lansat o ofertă de 3,5 miliarde de euro pentru preluarea operatorului polonez de telecomunicații Play
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2020

Compania franceză Iliad a lansat luni o ofertă de 3,5 miliarde de euro pentru preluarea operatorului polonez de telecomunicații Play, achiziție care ar transforma-o în al șaselea mare operator de telefonie mobilă din Europa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Iliad a convenit deja să cumpere 40% din acțiunile Play de la doi acționari și a anunțat că a depus o ofertă pentru achiziția integrală a companiei, la prețul de 39 de zloți pe acțiune, care este cu 38,8% mai mare față de cotația de vineri a titlurilor, scrie News.ro

Dezvoltatorul Forty Management, deținut de antreprenorul Lucian Azoiței, a plătit 7,2 milioane de euro pentru un teren lângă fântâna Miorița din București CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul Forty Management, deținut de antreprenorul Lucian Azoiței, a plătit 7,2 milioane de euro pentru un teren lângă fântâna Miorița din București

Tranzacția, care ar fi a treia investiție în afara Franței a Iliad, după preluarea unei participații minoritare la compania irlandeză eir și implicarea pe piața Italină în 2018, oferă Play o evaluare de 2,2 miliarde de euro și o valoare de întreprindere, excluzând datoriile, de circa 3,5 miliarde de euro.

”Această preluare este un capitol major în strategia noastră de internaționalizare. Ne va face al șaselea mare operator de telefonie mobilă din Europa”, a declarat directorul general al Iliad, Thomas Reynaud.

Polonia, care are 38 de milioane de locuitori, are o piață de telecomunicații dinamică și oportunități de dezvoltare uriașe, a adăugat acesta.

După adăugarea Play, Iliad va avea 41 de milioane de abonați în Franța, Polonia și Italia. Compania are 20 de milioane de abonați în Franța, după ce bradul său Free a deschis piața de telefonie mbilă în urmă cu aproape 10 ani, cu oferte low-cost pentru telefonie fixă, internet i televiziune.

Reynaud a refuzat să comenteze în legtură cu continuarea extinderii geografice a companiei, dar a spus că Iliad va lansa în Franța o afacere de servicii de telecomunicații pentru companii și își va accelera dezvoltarea în domeniul fibrei optice, în timp ce în Italia va oferi internet de mare viteză.

Play este ultima companie intrată pe piața de telecomunicații mobile din Polonia, unde începând din 2007 a atras 15 milioane de abonați și o cotă de piață de 29%, devenind principalul operator, cu 2.800 de angajați.

În ultimele 12 luni, Play a obținut profit din operațiunile de bază de 523 de milioane de euro, la venituri de 1,6 miliarde de euro.

Iliad a mai arătat că oferta de preluare, care se va desfășura în perioada 19 octombrie-17 noiembrie, va fi finanțată prin datorii și numerar.

viewscnt
Afla mai multe despre
iliad
play