Compania minieră rusă Petropavlovsk a ajuns pe marginea prăpastiei din cauza Gazprombank

Compania minieră rusă Petropavlovsk a ajuns pe marginea prăpastiei din cauza Gazprombank
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2022

Compania minieră rusă Petropavlovsk intenționează să ceară intrarea în administrare specială după ce sancțiunile impuse Gazprombank, principalul său creditor și singurul cumpărător al aurului său, au făcut-o incapabilă să ramburseze împrumuturile și au plasat-o printre primele companii listate la bursă care se confruntă cu falimentul din cauza războiului din Ucraina, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petropavlovsk va solicita o audiere privind cererea de administrare la Înalta Curte din Londra în zilele următoare, scrie Hotnews.ro.

Piața PC-urilor de birou va scădea în regiune cu mai bine de o treime anul acesta CITEȘTE ȘI Piața PC-urilor de birou va scădea în regiune cu mai bine de o treime anul acesta

La Bursa de la Moscova, acțiunile sale s-au prăbușit marți cu 44%, atingând un minim istoric. La Londra, acțiunile sale au fost suspendate marți, la cerere.

Relația comercială și financiară extinsă a companiei cu Gazprombank a făcut ca situația sa să fie deosebit de dificilă de când Rusia a invadat Ucraina.

„Petropavlovsk avea toate ouăle într-un coș foarte instabil, iar când a izbucnit războiul, întreaga sa operațiune s-a prăbușit", a declarat Susannah Streeter, analist la Hargreaves Lansdown.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
petropavlovsk
gazprombank