Concesionarul aeroportului din Sofia vrea să împrumute 85 milioane euro pentru lucrări de modernizare

Concesionarul aeroportului din Sofia vrea să împrumute 85 milioane euro pentru lucrări de modernizare
scris 28 oct 2020

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 85 milioane de euro concesionarului aeroportului internațional din Sofia, fonduri destinate modernizării aeroportului.

Finanțarea ar sprijini extinderea participării sectorului privat în sectorul infrastructurii din Bulgaria, potrivit băncii.

Proiectul pentru modernizarea Aeroportului Internațional Sofia va fi finanțat printr-un pachet de credite în valoare totală de 250 milioane de euro, inclusiv împrumutul analizat de BERD.

ULTIMA ORĂ Operațiunea Enescu a eșuat. CEZ a ajuns la un acord cu Macquarie pentru vânzarea activelor din România. CSAT are ultimul cuvânt CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Operațiunea Enescu a eșuat. CEZ a ajuns la un acord cu Macquarie pentru vânzarea activelor din România. CSAT are ultimul cuvânt

Aeroportul bulgar a fost dat în concesiune consorțiului SOF Connect în luna iulie, pentru o perioadă de 35 de ani.

Consorțiul, format din fondul de investiții francez Meridian, compania austriacă Strabag și Aeroportul Munich în calitate de operator, s-a angajat să investească cel puțin 608 milioane de euro în aeroportul din Sofia pe durata concesiunii, inclusiv în construcția unui nou terminal.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
sof connect
aeroportul international sofia
modernizare
constructie terminal
credit berd
concesionar aeroport sofia