Consiliul pentru vaccinuri din Austria recomandă administrarea unei a patra doze de vaccin împotriva Covid-19 lucrătorilor din sectoarele esențiale

Consiliul pentru vaccinuri din Austria recomandă administrarea unei a patra doze de vaccin împotriva Covid-19 lucrătorilor din sectoarele esențiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2021

Austria ar trebui să ofere personalului medical și altor lucrători din sectoare esențiale o a patra doză de vaccin împotriva Covid-19, a declarat Consiliul Național de Vaccinare într-un ghid actualizat, invocând riscurile reprezentate de varianta cu răspândire rapidă Omicron a noului coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul a spus însă că nu există suficiente date științifice pentru a recomanda ca a patra injecție să fie administrată pe scară largă populației, scrie News.ro

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

”Având în vedere un val Omicron iminent, (o a patra vaccinare) poate fi oferită în zonele cu risc ridicat (de exemplu, personalul medical expus) și în zone critice din punct de vedere sistemic, de la șase luni după a treia vaccinare”, a spus consiliul.

Austria a anunțat miercuri că va înăspri din nou restricțiile începând cu 27 decembrie pentru a încetini răspândirea variantei Omicron.

În noiembrie, guvernul a anunțat a patra carantină națională și a declarat că va face vaccinările obligatorii pentru toți austriecii, prima țară din Uniunea Europeană care va face acest lucru.

În timp ce carantina de trei săptămâni a redus infecțiile zilnice cu Covid-19 de la niveluri record, țara se pregătește pentru o nouă creștere.

Câteva sute de cazuri Omicron au fost deja confirmate.

În recomandările sale actualizate, Consiliul Național de Vaccinare a spus că a patra vaccinare cu Covid-19 ar putea fi administrată unor grupuri din domeniul sănătății și din alte domenii critice, după consultarea medicală.

”Încă nu există nicio dovadă că această vaccinare suplimentară poate preveni infecțiile. Cu toate acestea, se poate presupune că poate fi prevenită îmbolnăvirea gravă”, potrivit consiliului.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
vaccin