Discovery Life Sciences, intrată recent în România, se extinde în Europa și devine cel mai mare furnizor de biospecimene

Discovery Life Sciences, intrată recent în România, se extinde în Europa și devine cel mai mare furnizor de biospecimene
scris 18 nov 2020

Discovery Life Sciences, companie americană specializată în prelevarea și analiza probelor biologice, intrată anul trecut pe piața din România, s-a extins în Europa prin achiziția East West Biopharma, operatorul celei mai mari rețele de puncte de biocolectare din Ucraina.

În urma tranzacției, compania a devenit cel mai mare jucător pe piața de profil, atât în Europa, cât și la nivel global.

Discovery Life Sciences a intrat pe piața românească în 2019, prin achiziția Sofia Bio, firmă cu sediul central la Sofia și puncte de prelevare a eșantioanelor biologice umane în Bulgaria, România, Polonia și Republica Cehă. Tot atunci, americanii au semnat un acord de distribuție exclusivă cu East West Biopharma în Ucraina.

Dragoș Anastasiu: După alegerea Maiei Sandu, Republica Moldova intră în atenția investitorilor români. Ce condiții mai sunt CITEȘTE ȘI Dragoș Anastasiu: După alegerea Maiei Sandu, Republica Moldova intră în atenția investitorilor români. Ce condiții mai sunt

"East West Biopharma completează perfect achiziția anterioară a Sofia Bio și a rețelei sale extinse de puncte de colectare de biospecimene din Bulgaria, România și Polonia. Aceste două achiziții, împreună cu operațiunile noastre din SUA, fac ca Discovery să fie cel mai mare furnizor de servicii de biospecimene în Europa și la nivel global”, potrivit directorului general al Discovery Life Sciences, Glenn Bilawsky.

Discovery Life Sciences a fost fondată în 2018, în urma fuziunii a patru companii biofarmaceutice americane, având în prezent o rețea de peste 300 de laboratoare și  puncte de colectare la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
discovery life sciences
east west biopharma
achizitie
sofia bio
biospecimene
prelevare probe biologice