Dispută aeriană în Polonia

Dispută aeriană în Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2022

Autoritatea Aviației Civile din Polonia va reduce semnificativ numărul de zboruri în spațiul aerian polonez, dacă nu se ajunge la un acord într-o dispută privind salariile și condițiile de muncă ale controlorilor de trafic aerian, a anunțat organismul european de siguranță aeriană Eurocontrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Perturbarea, care afectează nu numai zborurile către și dinspre Polonia, ci și pe cele care trec prin spațiul aerian al țării, ar putea începe la 1 mai, a doua zi după încheierea perioadei de preaviz a controlorilor de trafic aerian care au ales să renunțe la locurile lor de muncă în loc să accepte noile reglementări de lucru, despre care afirmă că le pun în pericol siguranța, arată news.ro.

”De la 1 mai, CAA poloneză va implementa un program de anulare a zborurilor pentru a reduce semnificativ numărul de zboruri către/și din spațiul aerian polonez”, a spus Eurocontrol într-un comunicat trimis prin e-mail.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

”Se anticipează că vor exista destui controlori pentru ca aeroporturile din apropierea Varșoviei să funcționeze... cu o capacitate totală de aproximativ 170 de zboruri. Era așteptat ca cele două aeroporturi din Varșovia să gestioneze în medie 510 zboruri în fiecare zi în luna mai”.

Potrivit sindicatului controlorilor de trafic aerian polonez, 180 din 206 de controlori care lucrează la Varșovia au ales să demisioneze în loc să accepte noile condiții de muncă. Patruzeci și patru dintre cei 180 au plecat deja, iar perioada de preaviz pentru restul de 136 se încheie pe 30 aprilie.

Discuțiile dintre sindicatul controlorilor de trafic aerian și Agenția Poloneză de Servicii de Navigație Aeriană (PANSA) s-au reluat vineri, în încercarea de a găsi o cale de ieșire din impas.

O purtătoare de cuvânt a sindicatului a spus că nu există nicio șansă să se ajungă la un acord vineri și că discuțiile vor continua probabil duminică.

Sindicatul spune că propunerile care includ o reducere a salariului controlorilor de trafic aerian și o creștere a numărului maxim de ore pe care le pot lucra într-o tură de la opt la 12 sunt inacceptabile.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

”Luptăm pentru siguranță și pentru revenirea unei culturi a siguranței în muncă și asta înseamnă un mediu de încredere, care se construiește, nu se cumpără”, se arată într-un comunicat de joi.

Totuși, ministrul adjunct al Infrastructurii Marcin Horala a declarat anterior că cererile de plată ale controlorilor de trafic aerian nu sunt realiste, având în vedere efectele pandemiei de Covid-19, care a redus taxele pe care PANSA le primește de la companiile aeriene.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
avioane