Două focare de gripă aviară au fost descoperite în sudul Bulgariei

Două focare de gripă aviară au fost descoperite în sudul Bulgariei
scris 19 oct 2018

Agenția pentru Siguranța Alimentelor din Bulgaria (BFSA) a anunțat, joi, că a descoperit virusul gripei aviare la o fermă de rațe și una de pui din satul Voivodovo, regiunea Haskovo, sudul Bulgariei, informează Reuters.

Existența virusului a fost confirmată de testele de laborator. În prezent se derulează o investigație pentru a stabili cauzele, scrie Agerpres.

ANALIZĂ Ce impact poate avea limitarea gradului de îndatorare la persoane fizice. „Probabil că unele IFN o să se retragă din piață”. Sumele exacte care vor mai putea fi împrumutate de români CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Ce impact poate avea limitarea gradului de îndatorare la persoane fizice. „Probabil că unele IFN o să se retragă din piață”. Sumele exacte care vor mai putea fi împrumutate de români

Toate păsările de la acele două ferme vor fi eutanasiate. În plus, a fost instituită o zonă de protecție de trei kilometri și o zonă de supraveghere de 10 kilometri, în interiorul cărora este interzisă comercializarea și transportul păsărilor domestice, sălbatice și a ouălor.

viewscnt
Afla mai multe despre
gripa aviara
bulgaria