După ce au renunțat la nord-vestul României, danezii de la FirstFarms se extind puternic în Ungaria

După ce au renunțat la nord-vestul României, danezii de la FirstFarms se extind puternic în Ungaria
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 mar 2022

Compania daneză agricolă FirstFarms, care, cum a anunțat Profit.ro, a finalizat recent vânzarea activelor din nord-vestul României, se extinde acum puternic în Ungaria, în urma unei investiții de peste 20 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FirstFarms a încheiat un acord pentru construcția a două noi ferme de porcine în țara vecină, cu o capacitate de 2.000 scroafe și, respectiv, o producție anuală de 70.000 de purcei.

Noile unități vor fi amplasate în apropiere de localitatea Gádoros, în partea de sud-est a Ungariei, unde compania deține deja două ferme de porcine, cu un centru de reproducere cu 2.500 de scroafe și o producție de 87.000 de purcei pe an.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Costurile totale sunt estimate la 170 miloane de coroane daneze (22,84 milioane euro) și includ, printre altele, grajduri, construcția de drumuri, alimentarea cu apă și energie electrică.

Statul maghiar va contribui cu o subvenție de 40 milioane de coroane (aproximativ 5,4 milioane euro, sau 24% din total) la construcția fermelor.

Capacitatea de producție a noilor ferme va putea fi extinsă pe viitor la 4.000 de scroafe și 140.000 de purcei.

Finalizarea lucrărilor este așteptată până la finele anului viitor.

Fondată în 2006, FirstFarms are sediul în Danemarca și activități de producție vegetală și animală în România, Slovacia, Ungaria și Cehia. Compania deține 16 unități de producție, cu peste 300 de angajați.

Profit.ro a relatat recent că FirstFarms și-a vândut toate activele din nord-vestul României și a rămas doar cu terenurile agricole din Est (la Brăila și Buzău), în suprafață de 4.350 de hectare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
firstfarms
ferme porcine
investitie ungaria
firstfarms terenuri romania
extindere
productie purcei