Economia Turciei revine pe creștere, după trei trimestre de declin consecutiv

Economia Turciei revine pe creștere, după trei trimestre de declin consecutiv
scris 2 dec 2019

Economia Turciei a crescut cu 0,9% în trimestrul trei din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, înregistrând primul avans din acest an, după trei trimestre de declin consecutiv, transmit DPA și Reuters.

Datele publicate luni de Institutul de Statistică (TurkStat) arată o expansiune a PIB-ului de 0,4% în trimestrul trei din 2019, comparativ cu precedentele trei luni, în timp ce analiștii estimau un avans 1,1%, scrie Agerpres.

Susținerea leului costă. Rezervele valutare BNR au scăzut cu 1,09 miliarde euro în noiembrie, după o scădere de jumătate de miliard în octombrie CITEȘTE ȘI Susținerea leului costă. Rezervele valutare BNR au scăzut cu 1,09 miliarde euro în noiembrie, după o scădere de jumătate de miliard în octombrie

De asemenea, au fost revizuite datele pentru trimestrul doi din 2019, când s-a înregistrat o creștere trimestrială de 1%, față de 1,2% raportată anterior de TurkStat.

Avansul anual din perioada iulie-septembrie 2019 s-a datorat creșterii cu 3,8% în sectorul agriculturii, cu 1,9% a cheltuielilor gospodăriilor și cu 1,6% în industrie, în timp ce în construcții s-a înregistrat un declin de 7,8%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turcia
economie