Economia Turciei revine pe creștere, după trei trimestre de declin consecutiv

Economia Turciei revine pe creștere, după trei trimestre de declin consecutiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2019

Economia Turciei a crescut cu 0,9% în trimestrul trei din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, înregistrând primul avans din acest an, după trei trimestre de declin consecutiv, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele publicate luni de Institutul de Statistică (TurkStat) arată o expansiune a PIB-ului de 0,4% în trimestrul trei din 2019, comparativ cu precedentele trei luni, în timp ce analiștii estimau un avans 1,1%, scrie Agerpres.

Susținerea leului costă. Rezervele valutare BNR au scăzut cu 1,09 miliarde euro în noiembrie, după o scădere de jumătate de miliard în octombrie CITEȘTE ȘI Susținerea leului costă. Rezervele valutare BNR au scăzut cu 1,09 miliarde euro în noiembrie, după o scădere de jumătate de miliard în octombrie

De asemenea, au fost revizuite datele pentru trimestrul doi din 2019, când s-a înregistrat o creștere trimestrială de 1%, față de 1,2% raportată anterior de TurkStat.

Avansul anual din perioada iulie-septembrie 2019 s-a datorat creșterii cu 3,8% în sectorul agriculturii, cu 1,9% a cheltuielilor gospodăriilor și cu 1,6% în industrie, în timp ce în construcții s-a înregistrat un declin de 7,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
economie