Enel va ieși de pe piața din Rusia, în urma finalizării procesului de vânzare a subsidiarei sale către Lukoil

Enel va ieși de pe piața din Rusia, în urma finalizării procesului de vânzare a subsidiarei sale către Lukoil
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2022

Enel SpA a anunțat finalizarea vânzării subsidiarei sale din Rusia, ieșind din această țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare companie europeană de utilități și-a vândut întreaga participație deținută la PJSC Enel Russia firmei Lukoil și fondului de investiții Gazprombank-Frezia, pentru aproximativ 137 milioane de euro, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea "arată pisica" Guvernului în cazul Hidroelectrica: IPO va fi mai mic dacă se insistă cu listarea doar la București. Nu va fi mai devreme de primăvară și nu la orice preț

Tranzacția ar urma să aibă efecte pozitive asupra datoriei nete a Enel de aproximativ 610 milioane de euro și un impact negativ asupra profitului net raportat de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Efectul contabil de 1,3 miliarde de euro nu va avea niciun impact asupra rezultatelor economice obișnuite, a precizat într-un comunicat Enel.

În septembrie, președintele Vladimir Putin a emis un decret prin care a autorizat Enel să vândă participația majoritară deținută la PJSC Enel Russia.

Enel are în Rusia două parcuri eoliene și trei centrale electrice pe bază de gaze, iar în martie a anunțat că explorează opțiunile privind aceste active, după invadarea Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
lukoil