Eurohold a finalizat cumpărarea Ergo Belarus. Grupul bulgar așteaptă acordul autorităților pentru preluarea Ergo Asigurări România și Ergo Cehia

Eurohold a finalizat cumpărarea Ergo Belarus. Grupul bulgar așteaptă acordul autorităților pentru preluarea Ergo Asigurări România și Ergo Cehia
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 mai 2020

Eurohold Bulgaria a finalizat achiziția subsidiarei din Belarus a grupului german Ergo și așteaptă acordul autorităților pentru încheierea tranzacțiilor similare din Cehia și România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ergo Belarus a raportat anul trecut prime brute subscrise (PBS) în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, în creștere cu 7,4% față de anul precedent, și un profit net de 0,15 milioane euro. ERGO ocupă locul 10 în clasamentul total al asigurătorilor din Belarus în ceea ce privește PBS, cu o cotă de piață de aproximativ 2%. 

La sfârșitul anului 2019, Еrgo Belarus a raportat 92.000 de contracte de asigurare semnate cu peste 67.700 de clienți. Compania are aproape 100 de angajați și același număr de agenți de asigurare. 

În martie 2019, grupul german Ergo a anunțat că va vinde către Eurohold subsidiarele din România, Cehia și Belarus.

Exxon Mobil anunță prima pierdere din ultimii 30 de ani în contextul pandemiei CITEȘTE ȘI Exxon Mobil anunță prima pierdere din ultimii 30 de ani în contextul pandemiei

Piața asigurărilor din Belarus este evaluată la circa 600 milioane de euro anual. În 2019, acesta a crescut cu aproape 15% față de 2018. Caracteristica specifică a acestei piețe este că asigurarea populară și obligatorie RCA nu poate fi comercializată decât de către asigurătorii de stat. În același timp, toate contractele de asigurare pot fi semnate de la distanță și complet digitale.

Pe piața românească, vânzarea agreată inițial viza ambele subisidiare ale grupului bulgar, Ergo Asigurări România și Ergo Asigurări de Viață România.

Între timp, cum a anunțat în exclusivitate Profit.ro, Eurohold și Ergo au decis, de comun acord, să se retragă din tranzacția privind Ergo Asigurări de Viață România, companie cu afaceri de circa 9 milioane de euro în 2019. Astfel, în România, tranzacția va viza doar Ergo Asigurări.

Eurohold va prelua subsidiarele Ergo prin intermediul Euroins Insurance, companie controlată de grupul bulgar.

Euroins România a înregistrat în 2019 o creștere de 25% a primelor brute subscrise la 530 de milioane de leva (270 milioane euro).

În prima parte a lunii februarie, Profit.ro a anunțat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a plasat Euroins România, unul dintre primii cinci jucători locali, în administrare temporară, iar Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a fost desemnat administrator temporar

viewscnt
Afla mai multe despre
eurohold
euroins
ergo
vanzare ergo
ergo asigurari
tranzactie eurohold
eurohold belarus