Finlanda va importa gaze din Norvegia pentru a-și reduce dependența de Rusia

Finlanda va importa gaze din Norvegia pentru a-și reduce dependența de Rusia
scris 15 nov 2018

Finlanda ar putea primi în viitor gaze naturale din Norvegia, printr-o rețea de gazoducte care ar urma să treacă prin statele baltice și Polonia, ca parte a eforturilor de reducere a dependenței de livrările din Rusia, transmite Reuters.

Helsinki și Tallinn construiesc un gazoduct către Estonia, numit Conectorul baltic, care trece pe sub Golful Finic, cu o capacitate de transport de 7,2 milioane de metri cubi de gaze pe zi, scrie Agerpres.

MAE salută acordul privind Brexitul: Va garanta drepturile cetățenilor români stabiliți în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020. Aceștia vor putea rămâne în Marea Britanie în baza obținerii unui nou statut special CITEȘTE ȘI MAE salută acordul privind Brexitul: Va garanta drepturile cetățenilor români stabiliți în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020. Aceștia vor putea rămâne în Marea Britanie în baza obținerii unui nou statut special

În ultimii ani, Finlanda și țările din Europa de Est au încercat să-și reducă dependența de gazele din Rusia, parțial din cauza temerilor că Moscova ar putea folosi monopolul gazelor pentru influență politică, așa cum a fost în trecut cazul în Ucraina.

Tot necesarul de gaze al Finlandei este importat din Rusia.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
finlanda
norvegia
gaze