Firmele care își vând afacerile din Rusia, obligate să doneze statului o parte din prețul vânzării

Firmele care își vând afacerile din Rusia, obligate să doneze statului o parte din prețul vânzării
scris 29 mar 2023

Investitorii străini din țările „neprietenoase” care își vând activele în Rusia vor fi obligați să cedeze cel puțin 10% din prețul de vânzare către bugetul rusesc, potrivit Sky News.

Această măsură va îngreuna și mai mult situația companiilor occidentale care părăsesc Rusia din cauza războiului din Ucraina, arată G4Media.ro

ULTIMA ORĂ UE a aprobat, definitiv, interzicerea vânzării de automobile cu motoare pe combustie din 2035 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ UE a aprobat, definitiv, interzicerea vânzării de automobile cu motoare pe combustie din 2035

Firmele care pleacă sunt deja forțate să își vândă operațiunile cu reduceri uriașe, mai multe dintre ele vânzând pentru o sumă simbolică, iar multe dintre ele suferind deprecieri mari. Unele au adăugat clauze de răscumpărare care le-ar putea permite să se întoarcă într-o zi.

O notă publicată pe site-ul ministerului de finanțe a precizat că comisia guvernamentală de monitorizare a investițiilor străine a actualizat cerințele pentru vânzările de active care implică străini din țări care au impus sancțiuni împotriva Rusiei, pe care Moscova le cataloghează drept „neprietenoase”.

Hotărârea a inclus „obligația de a face o contribuție voluntară în numerar la bugetul federal de cel puțin 10% din jumătate din valoarea de piață a activelor relevante”.

Măsurile introduse în decembrie prevedeau că vânzările de active sunt permise doar dacă cumpărătorului i se acordă o reducere de 50% după o evaluare independentă.

Anterior, vânzătorilor li s-a permis să aleagă între plata imediată a 10% din valoarea totală a tranzacției către bugetul federal al Rusiei sau plata în tranșe pe o perioadă de unul până la doi ani – dar această opțiune a fost retrasă acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
companii