Firmele care își vând afacerile din Rusia, obligate să doneze statului o parte din prețul vânzării

Firmele care își vând afacerile din Rusia, obligate să doneze statului o parte din prețul vânzării
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2023

Investitorii străini din țările „neprietenoase” care își vând activele în Rusia vor fi obligați să cedeze cel puțin 10% din prețul de vânzare către bugetul rusesc, potrivit Sky News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această măsură va îngreuna și mai mult situația companiilor occidentale care părăsesc Rusia din cauza războiului din Ucraina, arată G4Media.ro

ULTIMA ORĂ UE a aprobat, definitiv, interzicerea vânzării de automobile cu motoare pe combustie din 2035 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ UE a aprobat, definitiv, interzicerea vânzării de automobile cu motoare pe combustie din 2035

Firmele care pleacă sunt deja forțate să își vândă operațiunile cu reduceri uriașe, mai multe dintre ele vânzând pentru o sumă simbolică, iar multe dintre ele suferind deprecieri mari. Unele au adăugat clauze de răscumpărare care le-ar putea permite să se întoarcă într-o zi.

O notă publicată pe site-ul ministerului de finanțe a precizat că comisia guvernamentală de monitorizare a investițiilor străine a actualizat cerințele pentru vânzările de active care implică străini din țări care au impus sancțiuni împotriva Rusiei, pe care Moscova le cataloghează drept „neprietenoase”.

Hotărârea a inclus „obligația de a face o contribuție voluntară în numerar la bugetul federal de cel puțin 10% din jumătate din valoarea de piață a activelor relevante”.

Măsurile introduse în decembrie prevedeau că vânzările de active sunt permise doar dacă cumpărătorului i se acordă o reducere de 50% după o evaluare independentă.

Anterior, vânzătorilor li s-a permis să aleagă între plata imediată a 10% din valoarea totală a tranzacției către bugetul federal al Rusiei sau plata în tranșe pe o perioadă de unul până la doi ani – dar această opțiune a fost retrasă acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
companii