Fitch a îmbunătățit perspectiva de rating a Bulgariei

Fitch a îmbunătățit perspectiva de rating a Bulgariei
scris 25 mar 2019

Agenția de evaluare financiară Fitch a revizuit în creștere, de la stabilă la pozitivă, perspectiva ratingului de credit pe termen lung atribuit Bulgariei, datorită îmbunătățirii profilului financiar, transmit Sofia Globe și Novinite.

De asemenea, agenția a confirmat ratingul de credit pe termen lung în valută și monedă locală "BBB" atribuit Bulgariei. Ratingul "BBB" face parte din categoria "investment grade" (recomandat pentru investiții), scrie Agerpres.

Efectele OUG 114: România, al patrulea producător din UE, și-a majorat în 2019 de 10 ori importurile de gaze din Ungaria, țară fără rezerve CITEȘTE ȘI Efectele OUG 114: România, al patrulea producător din UE, și-a majorat în 2019 de 10 ori importurile de gaze din Ungaria, țară fără rezerve

"Excedentul de cont curent este estimat la 4,5% din PIB, mult peste precedentele previziuni, în urma majorării excedentului din servicii. Până acum Bulgaria a reușit cu succes să-și mențină competitivitatea externă în urma îmbunătățirii productivității și a trecerii la o producție cu valoare adăugată mai ridicată, pe fondul sporirii cotei sale în comerțul european și mondial", se arată în comunicatul agenției.

Fitch ar putea revizui în creștere ratingurile Bulgariei în urma îmbunătățirii stabilității fiscale,a progreselor înregistrate în vederea aderării la zona euro, a perspectivelor favorabile de creștere a economiei, care ar duce la o convergență mai rapidă a veniturilor față de țările cu rating similar.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fitch
bulgaria
rating