Fitch a îmbunătățit perspectiva de rating a Bulgariei

Fitch a îmbunătățit perspectiva de rating a Bulgariei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2019

Agenția de evaluare financiară Fitch a revizuit în creștere, de la stabilă la pozitivă, perspectiva ratingului de credit pe termen lung atribuit Bulgariei, datorită îmbunătățirii profilului financiar, transmit Sofia Globe și Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, agenția a confirmat ratingul de credit pe termen lung în valută și monedă locală "BBB" atribuit Bulgariei. Ratingul "BBB" face parte din categoria "investment grade" (recomandat pentru investiții), scrie Agerpres.

Efectele OUG 114: România, al patrulea producător din UE, și-a majorat în 2019 de 10 ori importurile de gaze din Ungaria, țară fără rezerve CITEȘTE ȘI Efectele OUG 114: România, al patrulea producător din UE, și-a majorat în 2019 de 10 ori importurile de gaze din Ungaria, țară fără rezerve

"Excedentul de cont curent este estimat la 4,5% din PIB, mult peste precedentele previziuni, în urma majorării excedentului din servicii. Până acum Bulgaria a reușit cu succes să-și mențină competitivitatea externă în urma îmbunătățirii productivității și a trecerii la o producție cu valoare adăugată mai ridicată, pe fondul sporirii cotei sale în comerțul european și mondial", se arată în comunicatul agenției.

Fitch ar putea revizui în creștere ratingurile Bulgariei în urma îmbunătățirii stabilității fiscale,a progreselor înregistrate în vederea aderării la zona euro, a perspectivelor favorabile de creștere a economiei, care ar duce la o convergență mai rapidă a veniturilor față de țările cu rating similar.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch
bulgaria
rating