Fitch a retrogradat Turcia după demiterea guvernatorului Băncii Centrale

Fitch a retrogradat Turcia după demiterea guvernatorului Băncii Centrale
scris 15 iul 2019

Agenția de evaluare financiară Agenția de evaluare financiară a revizuit în scădere, de la "BB" la "BB minus", ratingul suveran al Turciei, apreciind că demiterea guvernatorului Băncii Centrale, Murat Cetinkaya, scoate în evidență deteriorarea independenței instituționale, a coerenței politicii economice și a credibilității, transmite Reuters.

Murat Cetinkaya a fost concediat în 6 iulie, iar președintele Tayyip Erdogan a declarat miercuri că l-a demis deoarece guvernatorul nu i-a urmat instrucțiunile privind ratele dobânzilor, în timp ce Banca Centrală a Turciei nu și-a îndeplinit în mod adecvat rolul său, scrie Agerpres.

Cuc: Studiul de fundamentare pentru Autostrada Sudului, finalizat în iulie, iar în septembrie va fi decis constructorul. Dăncilă: Dacă nu îndeplinește obiectivul la termen, domnul ministru are o problemă CITEȘTE ȘI Cuc: Studiul de fundamentare pentru Autostrada Sudului, finalizat în iulie, iar în septembrie va fi decis constructorul. Dăncilă: Dacă nu îndeplinește obiectivul la termen, domnul ministru are o problemă

Analiștii consideră că demiterea a venit în urma declinului economiei, a volatilității lirei turcești și inflației ridicate, care au adâncit diferențele de politică între Guvern și instituția financiară.

De asemenea, Fitch a anunțat că perspectiva de rating a Turciei este negativă, ceea ce înseamnă că ar putea urma și alte revizuiri în scădere

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fitch
murat cetinkaya
turcia