FOTO Rusia schimbă Coca Cola, Fanta și Sprite cu...CoolCola, Fancy și Street. Reacția cumpărătorilor

FOTO Rusia schimbă Coca Cola, Fanta și Sprite cu...CoolCola, Fancy și Street. Reacția cumpărătorilor
scris 16 mai 2022

Ochakovo, producătorul rus de băuturi, a anunțat că va produce o nouă gamă de băuturi răcoritoare pentru a înlocui mărcile emblematice precum Coca-Cola, Fanta și Sprite care au părăsit piața rusă în urma invaziei militare ruse în Ucraina.

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

În locul mărcilor Coca-Cola, Fanta și Sprite, rușii vor putea alege dintre CoolCola, Fancy și Street, a anunțat producătorul rus de băuturi Ochakovo, arată news.ro.

Cele trei mărci internaționale de sucuri au lipsit în mare parte de pe rafturile magazinelor rusești de când compania Coca-Cola și-a suspendat activitatea în Rusia în martie. Totuși, produsele Coca-Cola încă se găsesc în număr redus în magazine, dar prețurile au crescut exponențial, cu aproximativ 200% de la suspendarea activității companiei pe teritoriul rus.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

CoolCola are „gustul renumit de cola”, a transmis Ochakovo.

Între timp, sticlele companiei Ochakovo, respectiv Fancy, care are aromă de portocale, și Street, cu gust de lămâie și lime, imită schemele de culori ale mărcilor Fanta și Sprite.

FOTO Rusia schimbă Coca Cola, Fanta și Sprite cu...CoolCola, Fancy și Street. Reacția cumpărătorilor

Înființată în Uniunea Sovietică în 1978, Ochakovo produce în mare parte băuturi tradiționale rusești, precum fermentat pe bază de cereale și băutură cu miere cu un conținut scăzut de alcool medovukha.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

Ochakovo nu este singura companie care a încercat să profite de suspendarea activității companiei Coca-Cola pe piața rusă. În aprilie, o companie producătoare de băuturi cu sediul în Orientul Îndepărtat al Rusiei, Slavda Group, a lansat Grink Cola, cu scopul de a încerca să cucerească inimile iubitorilor de suc acidulat ai Rusiei. De asemenea, în mai, în regiunea Komi din nordul Rusiei, fabrica Syktyvkarpivo și-a lansat propria marcă de suc acidulat, și anume Komi Cola.

Cu toate acestea, ambele alternative au primit un răspuns mixt din partea populației, clienții plângându-se că niciuna dintre băuturi nu este „dulce și acidulată”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
cola