Furnizorul elvețian de energie MET Holding, prezent și în România, se extinde în regiune

Furnizorul elvețian de energie MET Holding, prezent și în România, se extinde în regiune
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 aug 2017

Grupul elvețian din domeniul energetic MET Holding,  prezent și în România, se extinde în regiune și va înființa o subsidiară în Bulgaria. MET Holding este deținut, în proporție de 40%, de grupul ungar MOL.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Activitatea principală a MET Bulgaria va fi vânzarea de electricitate și gaze naturale către clienți industriali și IMM-uri.

“Ne așteaptă vremuri interesante în contextul în care Bulgaria continuă să își alinieze piața de energie la modelul european”, a declarat Kamen Ivchev, CEO-ul MET Bulgaria.

Grupul MET este deja prezent în mai multe  țări din regiune, precum România, Slovenia Croația, Serbia și Turcia.

După ce a preluat Banca Românească, OTP continuă tranzacțiile în regiune: ungurii cumpără acum Banca Vojvodjanska din Serbia, cu 125 milioane euro CITEȘTE ȘI După ce a preluat Banca Românească, OTP continuă tranzacțiile în regiune: ungurii cumpără acum Banca Vojvodjanska din Serbia, cu 125 milioane euro

Pe piața locală, MET Romania Energy Trade este activă pe piața de furnizare a gazelor naturale și energiei electrice. Compania a avut, în 2016, o cifră de afaceri de circa 285 de milioane de lei și o pierdere de 15,3 miloane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe.

MET a finalizat în noiembrie 2016 preluarea filialei din România a traderului de energie Repower. Tranzacția a avut nevoie de avizul Consiliului Concurenței, fiind o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege. Ulterior, MET a schimbat numele Repower în MET România Energy Marketing.

Pe lângă Bulgaria, MET a anunțat, tot astăzi, că va înființa o subsidiară și în Italia.

Grupul elvețian MET a fost înființat în 2012. Compania are subsidiare în 15 țări (incluzând Bulgaria și Italia), activează în 27 de piețe de gaze naturale și operează 19 centre de trading internaționale. Cel mai mare acționar al MET este grupul energetic ungar MOL, care deține 40% din acțiuni prin intermediul unei firme din Ungaria, urmat de CEO-ul MET, maghiarul Benjamin Lakatos (fost membru al top managementului MOL), cu o participație de 24,67%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
met
energie
mol
regiune
extindere
gaze