Germania trimite Ucrainei 5.000 de căști militare. Primarul Kievului: „Ce vor mai trimite? Perne?”

Germania trimite Ucrainei 5.000 de căști militare. Primarul Kievului: „Ce vor mai trimite? Perne?”
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2022

Germania va furniza 5.000 de căști militare Ucrainei, a anunțat ministrul Apărării, Christine Lambrecht, în contextul criticilor privind refuzul Berlinului de a trimite arme Kievului pentru a ajuta statul est-european în apărarea împotriva unei posibile invazii din Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Am primit o scrisoare de la ambasada Ucrainei, cerând sprijin cu echipamentul militar, căști mai precis”, le-a spus Lambrecht reporterilor la Berlin. „Vom furniza Ucrainei 5.000 de căști – ca un semnal clar: Suntem de partea voastră”, arată Digi 24.

NATO vrea să trimită militari mai mulți în România, Germania vine cu avioane Eurofighter CITEȘTE ȘI NATO vrea să trimită militari mai mulți în România, Germania vine cu avioane Eurofighter

În timp ce SUA și Marea Britanie au început să trimită mai multe arme Ucrainei, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea „armelor letale”, în ciuda apelurilor repetate din partea Kievului, în contextul comasării trupelor rusești de la granițe.

„Acesta este echipament, nu sunt arme, însă ajută”, a spus Lambrecht. „Este exact modul în care vom continua să funcționăm în acest conflict. Lucrăm către atingerea unei soluții pașnice la acest conflict în mijlocul Europei”.

La sfârșitul săptămânii trecute, Lambrecht a spus că Germania va mai furniza și un spital de campanie Ucrainei.

Primarul din Kiev, Vitali Klitschko, fost campion mondial la box categoria grea, care a trăit ani de zile în Germania, a numit transportul de 5.000 de căști o „glumă”.

„Comportamentul guvernului german mă lasă fără cuvinte. Aparent, ministrul Apărării nu a realizat că ne confruntăm cu forțe rusești perfect echipate care pot porni o altă invazie a Ucrainei în orice moment”, a declarat el pentru cel mai mare ziar tabloid din Germania, Bild.

„Ce fel de sprijin va mai trimite Germania. Perne?”, a întrebat acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
ucraina