Gigantul chinez de servicii de transport la cerere Didi Global va continua să funcționeze în Rusia, inversând o decizie de a se retrage

Gigantul chinez de servicii de transport la cerere Didi Global va continua să funcționeze în Rusia, inversând o decizie de a se retrage
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2022

Gigantul chinez de servicii de transport la cerere Didi Global a declarat sâmbătă că va continua să ofere servicii în Rusia, anulând decizia anunțată luni că va părăsi acestă țară, precum și Kazahstanul, la începutul lunii martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Didi nu a dat nicio explicație pentru schimbare și nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii suplimentare, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Luni, Didi a spus că va părăsi Rusia pe 4 martie, la aproximativ un an și jumătate după ce a lansat serviciile acolo. Compania este în Kazahstan de aproximativ un an.

”Din păcate, din cauza condițiilor de piață în schimbare și a altor provocări, a devenit clar în acest moment că nu vom putea oferi cele mai bune rezultate în Rusia și Kazahstan”, a spus compania luni.

Niciuna dintre declarații nu a menționat factori geopolitici în decizie, dar unii critici online au spus că momentul deciziei arată că Didi a cedat în fața presiunilor SUA asupra Rusiei, care a invadat, joi, Ucraina vecină.

Declarația de sâmbătă nu a menționat Kazahstanul.

Guvernul chinez a cerut dialog asupra Ucrainei, dar s-a abținut să condamne atacul Rusiei sau să-l numească o invazie.

Didi a avut o perioadă tulbure de când a devenit companie publică, vara trecută.â, la New York. Sub presiunea autorităților de reglementare chineze preocupate de securitatea datelor, Didi a declarat în decembrie că se va retrage de la NYSE și va urmări să se listeze în Hong Kong.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
didi global