VIDEO Cecenia a trimis combatanți alături de trupele ruse în Ucraina

VIDEO Cecenia a trimis combatanți alături de trupele ruse în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2022

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a confirmat participarea unor combatanți ceceni alături de trupele ruse angajate în ofensiva împotriva Ucrainei, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În două mesaje video postate pe Telegram, Kadîrov a spus că peste 12.000 de combatanți ceceni și-au exprimat dorința de a participa ca voluntari în campania militară rusă din Ucraina și că efective ale corpului cecen al gărzii naționale deja prezente acolo au cucerit sâmbătă o instalație militară ucraineană, arată Agerpres.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

''Nu dorim să luptăm împotriva Ucrainei sau poporului ucrainean. Noi luptăm împotriva celor ce ne ucid sau vor să ne ucidă'', a motivat liderul cecen, care a vorbit și despre numeroșii ''teroriști care și-au găsit refugiu în Ucraina''. ''Printre ei sunt și cei care ne-au ucis frații, surorile, femeile, copiii și bătrânii în Republica Cecenia și apoi au scăpat de pedeapsă prin Europa sub protecție diferitelor servicii secrete'', a susținut Kadîrov.

Invazia rusă în Ucraina se află în a treia zi și trupele ruse atacă pe mai multe direcții, dar asaltul așteptat asupra capitalei Kiev încă nu a avut loc, armata ucraineană opunând o rezistență peste așteptări. Conform estimării Pentagonului, mai mult de jumătate din cei circa 150.000 de soldați ruși masați anterior la frontiera ucraineană sunt angajați în ofensiva în desfășurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina