Grecia acuză cel mai mare atac cibernetic din istoria sa

Grecia acuză cel mai mare atac cibernetic din istoria sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2023

Un atac informatic care a vizat Ministerul grec al Educației a dat peste cap desfășurarea examenelor școlare de sfârșit de an în toată țara, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Examenele ultimelor trei clase de liceu nu s-au putut ține întrucât nu s-a putut face transferul subiectelor din baza de date centrală, a explicat ministerul.

Oferta Guvernului către sindicatele din educație: 4.000 de lei net pentru personalul didactic și auxiliar și 1.500 lei net, în două tranșe, începând cu iunie, personalului nedidactic. Acord privind salariul debutantului în legea salarizării CITEȘTE ȘI Oferta Guvernului către sindicatele din educație: 4.000 de lei net pentru personalul didactic și auxiliar și 1.500 lei net, în două tranșe, începând cu iunie, personalului nedidactic. Acord privind salariul debutantului în legea salarizării

Potrivit ziarului Kathimerini, atacul a blocat Rețeaua de cercetare și tehnologie a Greciei (GRNET), care găzduiește platforma de unde profesorii aleg subiectele, precum și Rețeaua școlară panelenă, furnizorul de internet al Ministerului Educației, care conectează sălile de clasă și serviciile administrative, scrie Agerpres.

"Este cel mai mare atac informatic pe care l-a cunoscut Grecia", a declarat pentru postul de televiziune atenian Skai Giannis Antoniou, președintele organismului responsabil de examenele din licee, în timp ce Alexandros Koptsis, secretar general în Ministerul Educației, a evocat un "atac asupra educației".

Procuratura din Atena a lansat o anchetă pentru a-i descoperi pe cei responsabili, a menționat canalul public de radio ERT.

Un atac similar, dar de mai mică amploare a avut loc luni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
hackeri
examene