VIDEO Atac asupra Moscovei: Mai multe drone au lovit clădiri din oraș, altele au fost doborâte

VIDEO Atac asupra Moscovei: Mai multe drone au lovit clădiri din oraș, altele au fost doborâte
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2023

Mai multe clădiri din Moscova au fost lovite de drone care au provocat pagube „minore" și nu au provocat răni grave, a declarat primarul capitalei ruse, potrivit Reuters. „Toate serviciile de urgență din oraș se află la locul incidentelor", a declarat primarul Serghei Sobyanin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a vizat marți Moscova cu opt drone și că toate au fost doborâte: „În această dimineață, regimul de la Kiev a lansat un atac terorist cu drone asupra unor ținte din orașul Moscova. Trei dintre ele au fost suprimate de mijloace de război electronic, au pierdut controlul și au deviat de la țintele vizate. Alte cinci drone au fost doborâte de sisteme de rachete sol-aer Pantsir-S în regiunea Moscovei", scrie Hotnews.ro

TABEL Noi scumpiri. Prețul benzinei, cu 5-7 bani peste cel al motorinei CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Prețul benzinei, cu 5-7 bani peste cel al motorinei

Andrei Vorobyov, guvernatorul regiunii Moscova, a scris pe Telegram că mai multe drone au fost doborâte în timp ce se apropiau de capitala rusă. Mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au relatat că între patru și zece drone au fost doborâte la periferia Moscovei și în regiunea înconjurătoare.

Agenția rusă de știri de stat RIA a relatat că unii locuitori ai unei clădiri de pe strada Profsoyuznaya din sudul Moscovei au fost evacuați.

Moscova și regiunea sa, situată la peste 1.000 de km de Ucraina, au fost rar ținta unor atacuri cu drone după începutul invaziei, chiar dacă acest tip de acțiuni s-au înmulțit în alte părți ale Rusiei.

Acest atac vine după cel din Kiev, în Ucraina, comis în cursul nopții de drone rusești, care s-a soldat cu cel puțin un mort, potrivit primarului orașului, Vitali Klitschko.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi
rusia
ucraina