Grecia înregistrează din nou o creștere notabilă a cazurilor de COVID-19, după săptămâni de scădere

Grecia înregistrează din nou o creștere notabilă a cazurilor de COVID-19, după săptămâni de scădere
scris 7 iul 2021

Numărul noilor cazuri de COVID-19 în Grecia a crescut mai mult decât dublu, după ce mai multe săptămâni de scădere a acestora au determinat autoritățile să elimine majoritatea restricțiilor antiepidemice, relatează Reuters.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.797 de noi infectări, iar luni 801, scrie Agerpres.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Grecia, țară puternic dependentă de turism, a ridicat cea mai mare parte a restricțiilor pentru călătorii și activități recreative, eliminând și purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise.

Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor și medicii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic, alimentat de data aceasta de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Circa 38% din populația Greciei eligibilă pentru vaccinarea anti-COVID-19 este complet vaccinată și guvernul de la Atena oferă stimulente pentru a încuraja oamenii să se vaccineze, cu obiectivul ca acest procent să ajungă la măcar 70% în toamnă.

Lockdownul instituit în noiembrie a costat economia greacă miliarde de euro. Guvernul grec a declarat că nu va închide din nou economia doar pentru a proteja o minoritate nevaccinată.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
covid