Grecia își redeschide insulele pentru turiști din 29 iunie

Grecia își redeschide insulele pentru turiști din 29 iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2020

Calendarul privind ridicarea treptată a măsurilor restrictive în Grecia a fi detaliat marți de 6 miniștri, imediat după mesajul pe care primul ministru îl va adresa poporului grec la ora 18:00, scrie ziarul Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Criza Coronavirus - două ventilatoare mobile performante au ajuns la medicii din linia întâi în urma donațiilor prin platforma „Donează pentru linia întâi” CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - două ventilatoare mobile performante au ajuns la medicii din linia întâi în urma donațiilor prin platforma „Donează pentru linia întâi”

Conform Hotnews.ro, pe 29 iunie ar urma să fie redeschise insulele pentru turiști.

Oficialii reamintesc însă că trebuie respectate distanțarea socială, iar în spațiile interioare trebuie utilizată o mască facială.

Brandul de mobilă de lux Rovere Mobili a lansat magazinul online www.rovereshop.ro CITEȘTE ȘI Brandul de mobilă de lux Rovere Mobili a lansat magazinul online www.rovereshop.ro

Guvernul elen este optimist în ceea ce privește revenirea sectorului turismului datorită unor motive obiective precum faptul că Grecia este una dintre țările cel mai puțin afectat de pandemia de coronavirus.

INTERVIU Bogdan Hristescu, Director General Regional Euronet World Wide, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Bogdan Hristescu, Director General Regional Euronet World Wide, despre premium în business

Ministrul turismului, Harri Teocharis, a ținut să precizeze că reluarea activității sectorului turistic va include un pachet cu „noi reguli specifice pentru hoteluri, plaje, piscine, bufeturi pentru micul dejun în hoteluri și autobuze turistice". Discutarea măsurilor de siguranță, verificările pasagerilor cu termometre sau analize de sânge înainte ca cetățenii să călătorească în alte țări , inclusiv modalitatea de obținere a „certificatelor de imunitate”, sunt prioritare.

Turismul reprezintă 20% din PIB-ul Greciei și oferă unul din cinci locuri de muncă, iar economia este de așteptat să sufere o lovitură uriașă în acest an, scăzând cu până la 10%. Astfel, în noul context, ministrul a afirmat posibilitatea ca Grecia să aibă „mai puțin de o treime” din turiștii pe care i-a găzduit anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism
insule