Sectorul turismului din Europa are nevoie de 375 miliarde de euro pentru a se redresa

Sectorul turismului din Europa are nevoie de 375 miliarde de euro pentru a se redresa
scris 27 apr 2020

Directorul Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander, susține că sectorul turismului din Europa are nevoie de 375 miliarde de euro pentru a se redresa de pe urma crizei generate de pandemia de coronavirus (COVID-19) și a-și relua operațiunile, transmite Xinhua.

"Uniunea Europeană estimează că sunt necesari aproximativ 255 de miliarde de euro pentru a ajuta statele membre să redreseze industria și aproximativ 120 de miliarde de euro pentru investiții suplimentare, pentru a-i ajuta pe operatori și antreprenori să-și reia operațiunile", a declarat Eduardo Santander, într-un interviu acordat duminică agenției portugheze de presă Lusa.

Bicicleta revine în forță, în condițiile în care Europa vrea să iasă în siguranță din carantină CITEȘTE ȘI Bicicleta revine în forță, în condițiile în care Europa vrea să iasă în siguranță din carantină

În timp ce sectorul turismului din Europa stagnează, din cauza restricțiilor impuse de statele membre pentru a ține sub control pandemia, inclusiv limitarea călătoriilor între țări, "turismul a trecut de la 100% la zero" și astăzi "este redus practic la 10% din ce era", ținând cont de pierderile totale, a explicat oficialul ETC, potrivit Agerpres.

"Totul este în mod egal afectat, deoarece întregul lanț valoric din turism este interconectat. De la vasele de croazieră, la alți operatori, și în special companiile aeriene, toată lumea înregistrează pierderi masive, cu scăderi de la 45% pentru operatorii aerieni la 70% pentru hoteluri și restaurante", a explicat Santander.

Acesta a estimat că actuala criză "este reflectată în nivelul ridicat al șomajului în sectorul turismului din Europa, "fiind în pericol zece milioane de locuri de muncă pe continent dacă situația continuă în următoarele luni".

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
eduardo santander