Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor după o pauză de șase luni

Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor după o pauză de șase luni
scris 3 mai 2021

După o pauză de șase luni în care au rămas închise, cafenelele și restaurantele din toată Grecia și-au redeschis terasele, într-o zi marcată de temperaturi specifice sezonului estival, informează AFP.

Cel puțin 330.000 de persoane lucrează în Grecia în acest sector de activitate. Potrivit președintelui sindicatului din industria restaurantelor, Yorgos Kavvathas, zeci de restaurante, baruri și cafenele au fost deja închise definitiv în centrul Atenei și în Salonic. Șase unități din zece din această industrie sunt amenințate cu închiderea definitivă, arată Agerpres.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

"20% din stabilimente nu dispun de terase", a precizat Yorgos Kavvathas, care se declară îngrijorat pentru supraviețuirea acestor unități.

Redeschiderea teraselor a avut loc  cu respectarea unor măsuri stricte: angajații vor trebui să facă autoteste COVID-19 o dată pe săptămână și să poarte măști sanitare. Cel mult șase persoane sunt autorizate la fiecare masă, iar închiderea teraselor este prevăzută la ora locală 23:00 pentru a respecta interdicția de circulație pe timpul nopții, aflată încă în vigoare la nivel național.

Grecia intenționează să cheltuiască 11,6 miliarde de euro în acest an pentru a compensa efectele negative ale pandemiei de COVID-19, după cele 24 de miliarde de euro cheltuite în același scop în 2020.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Guvernul elen mizează mai ales pe relansarea turismului, începând din 15 mai, pentru a-și redeschide economia. Peste un sfert din PIB-ul Greciei depinde de acest sector de activitate.

"Avem noi aliați: vaccinarea, autotestele și vremea caldă, care ne fac să sperăm că această aventură fără precedent se va termina în curând", a declarat în urmă cu câteva zile prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis.

Guvernul de la Atena a accelerat campania de vaccinare în ultimele zile, permițând și persoanelor cu vârste de peste 30 de ani să devină eligibile pentru vaccinare. Până în prezent, peste 3 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în Grecia.

Grecia, o țară cu o populație de 10,8 milioane de locuitori, a raportat peste 345.000 de cazuri de coronavirus și un bilanț de peste 10.400 de decese asociate maladiei COVID-19 de la începutul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
restaurant