Grecia va permite mai multe zboruri de pasageri din UE cu începere de la 15 iunie

Grecia va permite mai multe zboruri de pasageri din UE cu începere de la 15 iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2020

Grecia va autoriza zboruri de pasageri din mai multe țări ale Uniunii Europene cu începere de la 15 iunie, a declarat sâmbătă un responsabil al guvernului elen, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pasagerii din aceste avioane nu vor fi supuși măsurilor stricte de carantină, cu excepția celor sosind din regiunile cele mai afectate de COVID-19 din aceste țări europene, cum ar fi Ile-de-France (Paris și împrejurimi), patru regiuni italiene (Emilia-Romagna, Lombardia, Piemont, Veneto) și alte patru din Spania (Madrid, Catalonia, Castilia și León, Castilia-La Mancha), a adăugat el.

VIDEO Capsula Crew Dragon a fost lansată spre Stația Spațială Internațională CITEȘTE ȘI VIDEO Capsula Crew Dragon a fost lansată spre Stația Spațială Internațională

"Totul va depinde acum de aeroportul de orgine, și nu de țara de origine", a precizat el.

Grecia a anunțat în cursul săptămânii deschiderea aeroporturilor din Atena și Salonic (nord) pentru turiștii din 29 de țări, dintre care vreo 15 din Uniunea Europeană, cu începere de la 15 iunie, scrie Agerpres.

De la 15 la 30 iunie, avioanele vor putea ateriza numai în aceste două orașe. Celelalte aeroporturi regionale și de pe insulele grecești vor fi deschise de la 1 iulie.

Statele incluse inițial în această listă sunt: Germania, Austria, Danemarca, Norvegia, Cipru, Israel, Elveția, Japonia, Malta, Bulgaria, China, Croația, Australia, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Albania, Estonia, Lituania, Letonia, Liban, Ungaria, Coreea de Sud, Serbia, Muntenegru, România, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă și Finlanda.

Vizitatorii vor fi testați aleatoriu pentru noul coronavirus și guvernul elen va continua monitorizarea evoluțiilor legate de pandemia COVID-19, iar această listă va fi actualizată înainte de 1 iulie, când ar putea fi adăugate și alte țări, potrivit Ministerului grec al Turismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
zboruri