Bulgaria renunță la carantina obligatorie de 14 zile pentru călătorii din majoritatea statelor UE, de la 1 iunie

Bulgaria renunță la carantina obligatorie de 14 zile pentru călătorii din majoritatea statelor UE, de la 1 iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2020

Bulgaria va renunța, de la 1 iunie, la plasarea în carantină obligatorie timp de 14 zile a călătorilor din majoritatea statelor Uniunii Europene, dar nu și din țările cu cele mai extinse epidemii de coronavirus, a anunțat vineri guvernul de la Sofia, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Carantina va rămâne obligatorie pentru călătorii din Suedia, Belgia, Irlanda, Portugalia, Spania, Italia și Malta, precum și din Marea Britanie, țară aflată în perioada de tranziție după ieșirea din UE, potrivit ordinului emis de ministrul Sănătății, Kiril Ananiev.

Va rămâne în vigoare interdicția de intrare în Bulgaria a vizitatorilor din afara UE, urmând să fie exceptați cetățenii țărilor din zona Schengen, respectiv Marea Britanie, San Marino, Andorra, Monaco, Vatican, precum și din Serbia și Macedonia de Nord.

ULTIMA ORĂ Uzina Ford din Craiova - caz de coronavirus, la puține săptămâni de la redeschiderea activității CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Uzina Ford din Craiova - caz de coronavirus, la puține săptămâni de la redeschiderea activității

Bulgaria a relaxat majoritatea măsurilor restrictive impuse în martie pentru combaterea răspândirii coronavirusului, permițând redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de gimnastică și a teatrelor și ridicând interdicția de a călători între orașe.

Săptămâna trecută, Bulgaria a ridicat interdicția de intrare în țară a cetățenilor din statele UE, dar a impus intrarea acestora în carntină timp de 14 zile. Prin permisiunea de venire a vizitatorilor din alte zone al UE autoritățile speră să reia comerțul și să susțină turismul de vară din stațiunile de la Marea Neagră, care au fost grav afectate de blocaj.

Vineri, în Bulgaria au fost înregistrate opt cazuri noi de coronavirus, iar totalul a ajuns la 2.475 de cazuri și 136 de decese, un număr mult mai mic față de multe alte state din UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism bulgaria
la mare in bulgaria
calatorii bulgaria
restrictii coronavirus bulgaria
bulgaria carantina