Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul de la Sankt Petersburg, soldat cu 13 răniți

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul de la Sankt Petersburg, soldat cu 13 răniți
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2017

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul de miercuri, dintr-un într-un supermarket din Sankt Petersburg, soldat cu rănirea a 13 persoane, conform unui comunicat difuzat de organul său de propagandă Amaq.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele rus Vladimir Putin afirmase joi că acest atac este considerat drept o operațiune teroristă, scrie News.ro.

Explozia unei bombe artizanale într-un dulap de bagaje, într-un supermarket, în al doilea cel mai important oraș din Rusia, s-a soldat cu 13 răniți miercuri seară, cu patru zile înainte de Revelion și Anul Nou.

The Guardian: Un nor de corupție plutește deasupra Bulgariei în timp ce se pregătește să preia președinția UE CITEȘTE ȘI The Guardian: Un nor de corupție plutește deasupra Bulgariei în timp ce se pregătește să preia președinția UE

Rusia a fost amenințată în mai multe rânduri de organizația Statul Islamic (SI) și de aripa siriană a Al-Qaida, după  ce și-a început intervenția militară în Siria, pe 30 septembrie 2015.

Sankt Petersburgul a fost vizat de un atentat în metrou, soldat cu 15 morți și zeci de răniți, pe 3 aprilie, revendicat de o grupare puțin cunoscută cu legături cu Al-Qaida.

viewscnt
Afla mai multe despre
stat islamic
sankt petersburg