Guvernul Bulgariei a aprobat un plan de acțiune pentru intrarea în zona euro

Guvernul Bulgariei a aprobat un plan de acțiune pentru intrarea în zona euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2018

Guvernul Bulgariei a aprobat miercuri un plan de acțiune pentru ca țara să intre în "anticamera” zonei euro și să adere la uniunea bancară a UE până la sfârșitul lui iunie 2019, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bulgaria a aplicat în iulie pentru a intra în mecanismul de schimb valutar (ERM-2), un precursor de doi ani obligatoriu pentru adoptarea monedei euro. Pentru a-și mări șansele, Sofia trebuie să își îmbunătățească supravegherea sectorului financiar non-bancar, inclusiv fondurile de pensii și firmele de asigurare, precum și să combată mai eficient spălarea banilor, scrie News.ro.

Unde greșește Darius Vâlcov: Digi nu are capitaluri negative. Indicatorii de îndatorare ai companiei s-au ameliorat de la listare CITEȘTE ȘI Unde greșește Darius Vâlcov: Digi nu are capitaluri negative. Indicatorii de îndatorare ai companiei s-au ameliorat de la listare

Banca Centrală Europeană va face evaluări pentru băncile bulgare înainte să aprobe intrarea în acest proces, care ar putea dura un an. Având deja o rată a inflației scăzută, surplus bugetar și o datorie publică mică, Bulgaria îndeplinește criteriile nominale pentru adoptarea monedei euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
zona euro