Hyundai și Yandex, operatorul “Google-ului rusesc”, vor dezvolta în comun tehnologie pentru mașini autonome

Hyundai și Yandex, operatorul “Google-ului rusesc”, vor dezvolta în comun tehnologie pentru mașini autonome
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 mar 2019

Hyundai Mobis, divizia de componente auto și servicii a sud-coreenilor de la Hyundai și Kia, s-a aliat cu gigantul rus din domeniul tehnologiei Yandex în vederea dezvoltării de tehnologie pentru automobile autonome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele două companii au semnat un memorandum de înțelegere pentru a dezvolta în comun sisteme de control pentru vehicule fără șofer, cu un grad ridicat de autonomie (nivelurile 4 și 5).

Yandex, care operează deja o flotă de taxiuri complet autonome, sau robotaxiuri, estimează că un prototip de vehicul autonom bazat pe un model Hyundai sau Kia și dotat cu tehnologie realizată în comun ar putea fi prezentat până la finele anului.

Rusia decide să plaseze bombardiere cu capacități nucleare în Crimeea ca răspuns la sistemul anti-rachetă american din România CITEȘTE ȘI Rusia decide să plaseze bombardiere cu capacități nucleare în Crimeea ca răspuns la sistemul anti-rachetă american din România

Pe viitor, Yandex și Hyundai intenționează să dezvolte un sistem de control complet nou pentru vehicule autonome, destinat producătorilor auto și furnizorilor de servicii de car sharing și taximetrie. 

De asemenea, cele două companii ar putea lucra împreună și la alte proiecte, precum dezvoltarea de produse comune care să integreze tehnologiile Yandex bazate pe inteligența artificială, inclusiv soluții de navigare și cartografiere.

Yandex, companie cunoscută în special pentru motorul de căutare pe internet omonim, supranumit “Google-ul rusesc”, a început să testeze vehicule fără șofer în 2017, iar un an mai târziu și-a lansat propriul serviciu de taxiuri complet autonome, în localitățile Innopolis și Skolkovo.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
yandex
masini autonome
masini fara sofer
parteneriat
tehologie condus autonom