Insuflarea panicii privind posibila poluare a Mării Negre este făcută ”în mod intenționat”, susține ministrul bulgar al turismului

Insuflarea panicii privind posibila poluare a Mării Negre este făcută ”în mod intenționat”, susține ministrul bulgar al turismului
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2023

Ministrul bulgar al turismului, Zarița Dinkova, a declarat că insuflarea panicii privind posibila poluare a apelor Mării Negre după detonarea barajului Centralei Hidroelectrice Kahovka din Ucraina este făcută în mod intenționat, transmite Rador. Dinkova a vizitat Academia Navală din Varna, pentru a se informa la fața locului în legătură cu monitorizarea purității apei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministrul turismului a precizat că trebuie întreprinse măsuri pentru stoparea acestor atacuri împotriva turismului de afaceri bulgar. Potrivit ministrului Dinkova, încă nu a fost înregistrată o scădere a rezervărilor turistice în Bulgaria.

VIDEO&FOTO PROFIT NEWS TV Povești cu Profit – Pionier al imobiliarelor verzi. Dezvoltatorul Forty Management schimbă fața Capitalei CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO PROFIT NEWS TV Povești cu Profit – Pionier al imobiliarelor verzi. Dezvoltatorul Forty Management schimbă fața Capitalei

„Monitorizarea apei, care se realizează la Academia Navală din Varna, este în conformitate cu cele mai înalte standarde europene”, a adăugat Dinkova.

Potrivit acesteia, datele arată că în următoarele 10 zile, nu există probabilitatea ca o eventuală poluare să ajungă la granița cu România. Ministrul turismului a menționat că Dunărea este un filtru natural care ar putea elimina eventuala poluare.

„Prognoza privind puritatea apei în acest moment este extrem de bună și nu este nevoie de panică”, a afirmat Dinkova, explicând că a discutat și cu conducerea Inspectoratului Regional de Sănatate – Varna, de unde a primit asigurarea că, dacă este cazul, se pot face zilnic măsurători privind calitatea apei.

Directorul Academiei Navale, amiral de flotilă prof. Boian Mednikarov, a declarat că instituția de învățământ folosește date dintr-un sistem european, iar experții au obținut informații de la colegii ucraineni. În fiecare zi, se realizează modele cu o prognoză de 8-10 zile, care sunt modificate în funcție de datele zilnice primite. „Prognoza actuală este că nu există nicio tendință ca masele de apă să se deplaseze spre sud”, a adăugat Mednikarov. Evaluarea Institutului de Oceanologie din Varna este similară. Ministrul Dinkova a punctat că, împreună cu echipa sa, se angajează să ofere publicului informații actualizate, verificate și exacte.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea neagra
bulgaria
litoral