Investitorii străini au retras 36 de miliarde de dolari din Rusia după ce și-au vândut afacerile

Investitorii străini au retras 36 de miliarde de dolari din Rusia după ce și-au vândut afacerile
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2023

Investitorii străini care au plecat din Rusia după ce și-au vândut afacerile din această țară, în perioada cuprinsă între luna martie 2022 și luna martie 2023, au retras aproximativ 36 de miliarde de dolari din Rusia, a anunțat agenția de presă RIA citând datele Băncii Centrale a Rusiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zeci de companii de talie mondială fie au plecat, fie și-au redus operațiunile din Rusia, ca răspuns la invazia declanșată de Moscova în Ucraina, în luna februarie 2022, scrie Agerpres.

Polonia intenționează să majoreze de două ori salariul minim în 2024, pentru a compensa inflația CITEȘTE ȘI Polonia intenționează să majoreze de două ori salariul minim în 2024, pentru a compensa inflația

Săptămâna trecută, Banca Centrală a Rusiei a minimizat impactul plecării companiilor străine, precizând că aproximativ 200 de contracte de vânzare au fost finalizate în perioada cuprinsă între luna martie 2022 și luna martie 2023 și doar 20% au implicat mari vânzări de active, respectiv cele care au depășit suma de 100 de milioane de dolari.

"Plecând de la ipoteza regulii lui Pareto 80/20 în legătură cu mărimea activelor, putem estima valoarea capitalului retras de investitorii străini din Rusia la 36 de miliarde de dolari", a spus Maxim Osadchiy, directorul de analiză al băncii BKF Bank.

Autoritățile de la Mscova denumesc acțiunile din Ucraina drept o operațiune militară special", în timp ce Kievul și aliații occidentali o cataloghează drept o agresiune neprovocată pentru acapararea de teritorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
investitori străini
rusia