Propunere: Lege pentru interzicerea înmatriculării în România a vehiculelor sub Euro 4

Propunere: Lege pentru interzicerea înmatriculării în România a vehiculelor sub Euro 4
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2020

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că a elaborat un proiect legislativ care prevede ca în România niciun vehicul care are o normă de poluare sub Euro 4 să nu mai poată fi înmatriculat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primarul Iașiului a spus că toate celelalte vehicule sub Euro 4 care au fost înmatriculate până la apariția acestei legi "rămân și fac parte din parcul național al României".

O nouă companie aeriană își încearcă norocul în România, dar numai pentru curse charter, cu doar două avioane, având în spate și un fost director la Autoritatea Aeronautică Civilă Română și un fost șef de cabină Tarom CITEȘTE ȘI O nouă companie aeriană își încearcă norocul în România, dar numai pentru curse charter, cu doar două avioane, având în spate și un fost director la Autoritatea Aeronautică Civilă Română și un fost șef de cabină Tarom

" Prin articolul 1 cerem interzicerea înmatriculării în România a oricărui tip de vehicul sub norma de poluare Euro 4. La articolul 2 menționăm că interdicția nu este aplicabilă utilajelor cu autopropulsie și vehiculelor utilizate de către instituțiile de intervenție și apărare, așa cum sunt prevăzute de lege. Spre exemplu, nu o să măsurăm normă de poluare la tancuri sau la mai știu eu ce. Acelea sunt autovehicule speciale și se supun altor legi. Motivația principală este legată de faptul că toate statele europene, așa cum e și pe site-ul Comisiei Europene, și-au făcut un plan de măsuri privind creșterea calității aerului. A doua motivație este faptul că din cele cinci principii generale pe care Comisia Europeană și le-a propus pentru perioada de finanțare 2021-2027, pe locul doi se află o Europă mai verde, fără emisii de carbon, aplicarea acordului de la Paris și investiții în tranziția energetică, energia de resurse regenerabile și combaterea schimbărilor climatice. Nu știu dacă prioritățile sunt în ordinea enumerată de CE dar cred că stau pe același punct", a afirmat primarul Mihai Chirica, potrivit Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai chirica
euro 4