Lavrov: Ruta de tranzit al gazului prin Ucraina nu poate fi "impusă politic”

Lavrov: Ruta de tranzit al gazului prin Ucraina nu poate fi "impusă politic”
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2018

O decizie a Rusiei de a continua cu tranzitul gazului către Uniunea Europeană prin Ucraina după construirea gazoductului Nord Stream 2 trebuie să fie luată din rațiuni economice și nu politice, conform ministrului de Externe al Rusiei, Sergey Lavrov, scrie Politico.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Nu ne deranjează să continuăm cu o parte a tranzitului prin Ucraina, dar trebuie să fie fezabil din punct de vedere economic și nu impus politic”, a afirmat Lavrov, într-un discurs rostit în prezența ministrului de Externe german Heiko Maas la Moscova, scrie News.ro.

Comentariile lui Lavrov vin după ce cancelarul german ngela Merkel a declarat luna trecută că gazoductul Nord Stream 2 nu poate fi construit „fără a ști cu exactitate viitorul rol al Ucrainei”.

Liviu Dragnea, într-un interviu pentru AP: Lupta anticorupție a mers prea departe în România, s-a trecut de la perioada în care niciun politician de la putere nu era cercetat la situația în care toți politicienii sunt acuzați, urmăriți, cercetați CITEȘTE ȘI Liviu Dragnea, într-un interviu pentru AP: Lupta anticorupție a mers prea departe în România, s-a trecut de la perioada în care niciun politician de la putere nu era cercetat la situația în care toți politicienii sunt acuzați, urmăriți, cercetați

Ministrul rus a declarat, de asemenea, că „Germania continuă să susțină construirea Nord Stream 2, fiind un proiect comercial care servește interesele țărilor europene”.

Întrebat dacă Berlinul susține Nord Stream 2, Maas a răspuns scurt cu „da” și a descris gazoductul ca fiind „un proiect comercial privat”.

Ucraina va pierde miliarde de euro în taxe de tranzit dacă Gazprom va alege să ocolească teritoriul țării ca rută de tranzit din 2019.

Lavrov a afirmat că Rusia „este pregătită de consultări cu Ucraina ... și am spus acest lucru colegilor noștri germani”.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
ucraina