Google le va impune producătorilor de smartphone-uri să livreze actualizări de securitate la intervale regulate

Google le va impune producătorilor de smartphone-uri să livreze actualizări de securitate la intervale regulate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mai 2018

Toți producătorii care vor să vândă smartphone-uri cu Android în cadrul acordului oficial cu Google vor fi obligați să își actualizeze dispozitivele la intervale regulate de timp pentru a rezolva problemele de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Google a anunțat că va include în cadrul acordului de licențiere pe care producătorii ce vând telefoane cu Android îl semnează cu dezvoltatorul Android-ului obligația ca aceștia să livreze către utilizatorii update-urile de securitate în mod regulat.

Cei de la Google nu au menționat și care este perioada de timp la care producătorii ar trebui să-și actualizeze telefoanelor sau cum îi vor forța pe aceștia să respecte regula, altfel în afară de retragerea licenței.

Companiile care vând telefoane cu Android au nevoie de licența Google pentru acces la Play Services, adică la toate soluțiile și aplicațiile dezvoltate de Google pentru smartphone, în special la magazinul de aplicații Play Store.

Tranzacție: Neogen a cumpărat 27% din acțiunile Conso.ro, Călin Fusu preia administrarea CITEȘTE ȘI Tranzacție: Neogen a cumpărat 27% din acțiunile Conso.ro, Călin Fusu preia administrarea

Reprezentanții Google spun că, dincolo de necesitatea evidentă a actualizărilor de securitate, noua regulă vine și ca urmare a faptului că sistemul de livrare a update-urilor pe calea Google – producător – utilizator a fost mult simplificat în ultima vreme.

Au existat și până acum cazuri în care producătorul lansa în mod frecvent update-uri de securitate. Marii producători au făcut acest lucru și fără obligativitatea din partea Google, în special pentru vârfurile de gamă.

Dacă în ceea ce privește update-urile de securitate Google și partenerii săi par să înceapă a se mișca din ce în ce mai bine, aceștia ar mai avea de rezolvat și problema fragmentării care face ca miliardele de smartphone-uri cu Android să ruleze diverse versiuni vechi ale sistemului de operare din cauză că sunt actualizate foarte greu sau deloc la cele mai recente versiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
smartphone