Mii de cadre medicale din Grecia, suspendate pentru refuzul de a se vaccina împotriva Covid-19

Mii de cadre medicale din Grecia, suspendate pentru refuzul de a se vaccina împotriva Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2021

Vaccinarea obligatorie va lăsa Grecia fără circa 10.000 de cadre medicale din sectorul public, acesta fiind numărul celor care încă nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 și care vor fi suspendați fără plată până când se vor imuniza, conform unei legi intrate în vigoare, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul Sănătății a mai dat personalului sanitar un răgaz de o zi pentru a se vaccina cu prima doză, dar a atras atenția că legea va fi aplicată fără ezitare, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Conform sindicatului personalului sanitar, circa 2.000 dintre cele 10.000 de cadre medicale încă nevaccinate s-au programat miercuri pentru prima doză.

În acest timp, adversari ai vaccinării obligatorii au desfășurat proteste în fața unor spitale din Atena și Salonic, iar pentru joi sunt anunțate greve de câte cinci ore și noi manifestații.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Ministerul grec al Sănătății a întocmit un plan de măsuri care va fi aplicat după suspendarea cadrelor medicale ce refuză vaccinarea. Planul prevede, printre alte măsuri, redistribuiri de personal între spitale, unirea unor clinici și departamente și contractarea de personal provizoriu.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Cea mai mare parte a personalului sanitar grec este însă vaccinat împotriva COVID-19, în rândul medicilor procentul celor imunizați fiind de circa 95%, după ce în ultimele zile a crescut semnificativ numărul cadrelor medicale vaccinate.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
vaccinare