Slovacia pune oficial capăt utilizării vaccinului rusesc împotriva Covid-19 Sputnik V

Slovacia pune oficial capăt utilizării vaccinului rusesc împotriva Covid-19 Sputnik V
scris 1 sep 2021

Slovacia a încetat în mod oficial să mai folosească vaccinul rusesc împotriva Covid-19 Sputnik V, după ce ultimele șase persoane care l-au ales au fost vaccinate cu a doua doză, a anunțat Ministerul slovac al Sănătății, relatează AFP.

”În total, peste 18.500 de persoane au fost vaccinate cu Sputnik V”, a precizat o purtătoare de cuvânt a Ministerul slovac al Sănătății, Zuzana Eliasova.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Slovacia a cumpărat în martie 200.000 de doze de vaccin Sputnik V - al doilea stat membru al Uniunii Europene (UE), după Ungaria, care a folosit acest produs, care nu a fost autorizat de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), scrie News.ro.

Această achiziție a împărțit clasa politică și a condus la demisia premierului Igor Matovic.

Igor Matovic și minisrtrul său al Sănătății Marek Krajci au fost nevoiți să demisioneze după ce trei membri ai coaliției cvadripartide aflate la putere s-au opus achiziției.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Pe de altă parte, cererea publicului față de vaccinul rusesc a fost extrem de slabă.

Un nou guvern, condus de către Eduard Heger, a fost desemnat la 1 aprilie.

Rusia a cumpărat în iulie 100.000 din dozele de Sputnik V nefolosite de Slovacia.

Eduard Heger a subliniat, într-un interviu acordat AFP, că decizia Slovaciei de a achiziționa vaccinul rusesc a fost luată din cauza presiunii care exista la vremea respectivă cu privire la livrarea vaccinurilor.

”Decizia a fost luată sub impactul foarte puternic, probabil cel mai puternic, al pandemiei (covid-19). Aveam nevoie de un număr mare de vaccinuri”, a adăugat el.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

”Cu informațiile de care dispunem în prezent, nu cred că o asemenea decizie ar fi fost luată” atunci, a subliniat el.

Slovacia, o țară cu 5,4 milioane de locuitori, a înregistrat în total 394.923 de cazuri de covid-19 și 12.548 de morți din cauza noului coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
sputnik v
slovacia