Milos Zeman a fost reales președinte al Cehiei

Milos Zeman a fost reales președinte al Cehiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2018

Milos Zeman a câștigat alegerile prezidențiale din Cehia, la mică diferență de proeuropeanul Jiri Drahos, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zeman, oponent al imigrației, a câștigat un al doilea mandat de președinte după ce a primit 52% dintre voturi, scrie News.ro.

În primul tur al alegerilor, Zeman a primit 38,6% din sufragii, iar Drahos, 26,6%.

Grupul german Xella cumpără cel mai mare producător de BCA din România de la Enterprise Investors, Concurența analizează tranzacția CITEȘTE ȘI Grupul german Xella cumpără cel mai mare producător de BCA din România de la Enterprise Investors, Concurența analizează tranzacția

În fața urnelor de vot, vineri, Zeman a spus că lui Drahos îi lipsește experiența. „Oponentul meu este o persoană care nu a exersat până acum politica”, a spus el.

Între timp, Jiri Drahos a mulțumit susținătorilor lui și a spus că „energia nu poate fi împiedicată, indiferent de consecințe”.

Alegerile, care s-au încheiat sâmbătă, au reflectat divizarea votanților - cei cu venituri mici și cu un nivel educațional scăzut, din mediul rural, au votat preponderent cu Zeman; cei cu venituri mai mari, educați, din mediul urban, l-au preferat pe Drahos.

Zeman a promis că îl va renumi pe miliardarul Andrej Babis prim-ministru, aceasta fiind a doua șansă a lui de a forma un guvern după ce a pierdut, în urmă cu o sptămână, votul de încredere al Parlamentului.

Primul mandat al lui Milos Zeman se încheie în martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
milos zeman
cehia