Ministru rus: Garanțiile de securitate propuse de Rusia pentru SUA și NATO nu mai sunt valabile

Ministru rus: Garanțiile de securitate propuse de Rusia pentru SUA și NATO nu mai sunt valabile
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2022

Garanțiile de securitate propuse anterior de Rusia pentru SUA și NATO nu mai sunt valabile, deoarece situația s-a schimbat drastic, a declarat, sâmbătă, ministrul adjunct rus de Externe, Serghei Riabkov, într-un interviu acordat postului de televiziune ruse, Channel One, citat de agenția de stat, TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Întrebat dacă propunerile Moscovei privind garanțiile de securitate pentru Statele Unite și NATO sunt încă în vigoare, Ryabkov a răspuns că ”nu ar spune că propunerile de acest tip ar putea rămâne în vigoare”, relatează News.ro.

Ministrul Agriculturii: S-a iscat o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea ulei. Avem stocuri până la noua recoltă CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii: S-a iscat o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea ulei. Avem stocuri până la noua recoltă

”În ansamblu, configurația s-a schimbat complet și situația actuală este drastic diferită. În prezent, problema este aceea de a asigura atingerea obiectivelor care au fost stabilite de autoritățile noastre înainte de lansarea unei operațiuni militare speciale”, a continuat oficialul rus.

Riabkov a subliniat că partea rusă a recurs ”la eforturi maxime pentru a menține și asigura arhitectura securității europene, care a apărut în urma unei politici absolut iresponsabile și penale implementate de actualul regim de la Kiev și de curatorii săi din Occident, conduși de Statele Unite".

”Dacă vorbim despre viitorul arhitecturii securității europene, precum și despre viitorul privind controlul armelor, întrebarea este din nou despre cum vor fi pregătiți oponenții noștri, inamicii noștri conduși de Statele Unite, și dacă vor fi pregătiți per total pentru discuții”, a spus el.

Gratuități aprobate și decontate de Guvern pentru refugiații din Ucraina - tren, autobuz, transport naval și aerian de tip charter CITEȘTE ȘI Gratuități aprobate și decontate de Guvern pentru refugiații din Ucraina - tren, autobuz, transport naval și aerian de tip charter

”Desigur, dacă americanii sunt dispuși, suntem gata să reluăm dialogul și cu siguranță suntem deciși și capabili să lucrăm în această direcție, inclusiv în cadrul Tratatului privind reducerile și limitările armamentului strategic ofensiv (Noul START), ale cărui negocieri au fost și ele suspendate. Totul depinde de Washington acum", a menționat Rabkov.

El a mai declarat că pe 25 februarie, a doua zi după ce Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina, ”colegii americani și-au anunțat decizia de a încheia un dialog privind securitatea strategică europeană”.

”Aș dori să folosesc acest moment pentru a-i avertiza să nu ia măsuri imprudente”, a adăugat ministrul rus de Externe.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sua
nato
securitate
garantii
ministru
externe
riabkov