Ministrul muncii din Bulgaria anunță o majorare cu 20% a salariului minim, care ajunge la aproape 480 de euro: venituri mai mari pentru peste 500.0000 de muncitori

Ministrul muncii din Bulgaria anunță o majorare cu 20% a salariului minim, care ajunge la aproape 480 de euro: venituri mai mari pentru peste 500.0000 de muncitori
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2023

Ministrul Muncii din Bulgaria, Ivanka Shalapatova, a declarat că majorarea veniturilor muncitorilor și pensionarilor a fost abordată cu prioritate, transmite BTA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Salariul minim lunar va crește până la 933 de leva (aprox 478 euro), adică o majorare de aproape 20% comparativ cu nivelul actual”, a declarat Ivanka Shalapatova.

Zelenski vrea ca industria de apărare a Ucrainei să fie printre primele 10 din lume: Avem acum 300.000 de angajați, este una dintre cele mai mari realizări ale țării noastre din ultimii ani CITEȘTE ȘI Zelenski vrea ca industria de apărare a Ucrainei să fie printre primele 10 din lume: Avem acum 300.000 de angajați, este una dintre cele mai mari realizări ale țării noastre din ultimii ani

Oficialul citat a adăugat că noul salariul minim va duce la venituri mai mari pentru peste 500.0000 de muncitori, arată G4Media.ro.

Cu privire la îmbunătățirea situației pe piața muncii, Shalapatova a menționat schema de vouchere pentru competențe digitale care a fost introdusă în data de 21 decembrie.

„Lucrăm în mod activ la politici care să reducă sărăcia și riscul de excluziune socială în rândul tinerilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități. Au fost identificate, de asemenea, aproximativ 2.000 de cazuri de persoane care lucrau fără contracte de angajare”, a spus Shalapatova.

Începând cu data de 1 iulie 2024, toate pensiile acordate până la finele lui 2023 vor fi majorate cu 11%. Pensia medie va ajunge la 833 de leva, adică o majorare de 100 de leva comparativ cu anul curent, a subliniat ministrul Muncii din Bulgaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
bulgaria