Muzeele de la Moscova vor fi închise până la mijlocul lunii ianuarie

Muzeele de la Moscova vor fi închise până la mijlocul lunii ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2020

Ministerul rus al Culturii a decis să închidă muzeele din Moscova până la 15 ianuarie 2021 ca urmare a creșterii numărului de cazuri de Covid, potrivit Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Muzeele din capitala rusă își închid din nou ușile. "Un decret semnat la 13 noiembrie de Olga Lyubimova, ministrul Culturii, a stabilit închiderea muzeelor capitalei până la 15 ianuarie", scrie The Art NewsPaper.

Dragoș Anastasiu: După alegerea Maiei Sandu, Republica Moldova intră în atenția investitorilor români. Ce condiții mai sunt CITEȘTE ȘI Dragoș Anastasiu: După alegerea Maiei Sandu, Republica Moldova intră în atenția investitorilor români. Ce condiții mai sunt

O decizie care a venit după mai multe zile de când primarul Moscovei, Serghei Sobianine, a restrâns evenimentele culturale în oraș cu scopul de a lupta contra răspândirii coronavirusului. În prezent, muzeele din oraș propun vizite și animații online, scrie News.ro.

Deși directorii muzeelor nu au protestat deschis, așa cum au făcut cei germani, ei au comentat resemnați cu privire la această a doua carantinare. Și nu și-au ascuns frustrarea față de decretul care permite teatrelor și sălilor de concert să continue să funcționeze cu 25% rată de ocupare. Chiar dacă conducerea unor cinematografe a declarat că restricția este atât de costisitoare încât ar fi preferat să închidă complet.

Directorul Teatrului Bolșoi a amânat vânzarea biletelor pentru reprezentațiile la "Spărgătorul de Nuci" de Ceaikovski.

În timpul primei carantine, din primăvară, Guvernul rus a alocat suma de 3,8 miliarde de ruble (în jur de 55 de milioane de dolari) pentru marile instituții culturale. Dacă principalele muzee rusești sunt majoritar finanțate de stat, ele depind în egală măsură de expozițiile temporare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
muzee