NATO trimite nave și avioane de luptă în Europa de Est

NATO trimite nave și avioane de luptă în Europa de Est
scris 24 ian 2022

Organizația Tratatului Nord-Atlantic (NATO) a anunțat că va trimite mai multe nave și avioane de luptă în Europa de Est, drept răspuns la consolidarea militară a Rusiei la graniței Ucrainei, se arată într-un comunicat al Alianței.   

Astfel, Danemarca va trimite o fregată în Marea Baltică și patru avioane de luptă F-16 în Lituania; Spania trimite nave în Bulgaria; Țările de Jos vor trimite două avioane de luptă F-35 în Bulgaria în luna aprilie; Franța și-a exprimat disponibilitatea de a trimite trupe în România sub comanda NATO, iar Statele unite au precizat, de asemenea, că intenționează să sporească prezența militară în Flancul Estic, arată G4 Media.

Statul ungar sprijină expansiunea companiilor care investesc în afara țării. Cele mai multe proiecte vizează România CITEȘTE ȘI Statul ungar sprijină expansiunea companiilor care investesc în afara țării. Cele mai multe proiecte vizează România

„Salut că aliații contribuie cu forțe suplimentare la NATO. NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a proteja și a apăra toți Aliații, inclusiv prin consolidarea părții de est a Alianței. Vom răspunde întotdeauna la orice deteriorare a mediului nostru de securitate, inclusiv prin consolidarea apărării noastre colective.”, a declarat secretarul general al alianței nord-atlantice, Jens Stoltenberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
rusia