Grecia impune un termen limită pentru doza a treia de vaccin

Grecia impune un termen limită pentru doza a treia de vaccin
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2022

Persoanele care nu au primit doza a treia de vaccin contra Covid-19 până la 1 februarie nu vor putea avea acces în Grecia în locurile rezervate persoanelor vaccinate, a anunțat ministrul grec al Sănătății Thanos Plevris, notează Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Începând cu 1 februarie, orice persoană care nu a primit doza de rapel a vaccinului contra coronavirusului după o perioadă de 7 luni (de la a doua doză) va fi considerat nevaccinat”, a declarat Plevris la postul de televiziune Ant1.

Reprimarea revoltei din Kazahstan dă o lovitură Bitcoin CITEȘTE ȘI Reprimarea revoltei din Kazahstan dă o lovitură Bitcoin

„Certificatul va fi în continuare valabil, pentru că este un certificat european valabil 9 luni, dar nu vor mai putea beneficia de avantaje precum accesul în locuri rezervate persoanelor vaccinate”, a adăugat el.

În Grecia există peste 7 milioane de persoane vaccinate dintr-un total de 11 milioane de locuitori, scrie News.ro.

Mai mult de 3,9 milioane de persoane au primit a treia doză. În contextul creșterii numărului de infecții din cauza variantei Omicron, guvernul a anunțat la 29 decembrie o nouă serie de restricții între care interzicerea muzicii în baruri și restaurante pentru a limita ieșirile pentru petreceri de Anul Nou.

Telemunca în sectoarele public și privat a ajuns de la 20% la 50%. Masca de tip FFP2 sau două măști chirurgicale purtate una peste alta au devenit obligatorii pentru personalul din sectorul restaurări și pentru a merge la supermarketuri sau cu transportul în comun.

În total, 1.489.024 de infecții au fost semnalate de la apariția pandemiei în Grecia.

Atena și Salonic, cele două orașe grecești situate în nord, unde trăiește jumătate din populația țării, sunt cele mai afectate de varianta Omicron, potrivit autorităților.

Pe 14 decembrie, ele au anunțat un record de 130 de decese în 24 de ore. Numărul zilnic de decese a coborât imediat sub 100. Sâmbătă, 65 de decese din cauza Covid-19 au fost înregistrate, în total fiind 21.328 de morți. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
vaccinare