Negocierile ruso-ucrainene, încheiate după 6 ore. CONCLUZIA

Negocierile ruso-ucrainene, încheiate după 6 ore. CONCLUZIA
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis prin consilierul său, citat de ziarul ucrainean Unian.net, ce a discutat în cadrul negocierilor de luni seară. Discuțiile au durat aproximativ 6 ore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Părțile au convenit asupra următoarei runde de negocieri, a declarat Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului lui Volodimir Zelenski.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Potrivit acestuia, „părțile au identificat o serie de subiecte prioritare asupra cărora au fost conturate anumite decizii”. Negociatorii se întorc în capitalele țărilor lor pentru a discuta rezultatele negocierilor, arată G4Media.

Între timp, însă, luptele continuă în Ucraina.

La rândul său, președintele rus Vladimir Putin i-a spus luni, într-o convorbire la telefon de o oră și jumătate, omologului său francez Emmanuel Macron că cere recunoașterea Crmeei ca teritoriu rus, ”denazificarea” Guvernului ucrainean și un ”statut neutru” al Kievului în vederea unei opriri a invaziei Ucrainei, relatează AFP.

Putin a cerut o ”recunoaștere a suveranității ruse în Crimeea, realizarea demilitarizării și denazificării statului ucrainean și garanția statutului său neutru” ca precondiții ale oricărei soluții, anunță într-un comunciat Kremlinul, în urma aceste convorbiri la telefn a celor doi șefi de stat.

Luni dimineața, membrii delegației ucrainene au zburat într-un elicopter polonez spre Belarus pentru discuții cu omologii lor ruși.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Ucraina a acceptat duminică, în a patra zi a invaziei ruse, să participe la negocieri cu Rusia, la Gomel, în apropiere de Cernobîl, în urma unei medieri a președintelui belarus Aleksandr Lukașenko, confirmă președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată pe Telegram.

”Am convenit ca delegația ucraneană să întâlnească delegația rusă, fără condiții prealabile, la frontiera ucraineano-belarusă, în apropiere de râul Pripiat”, anunță Volodimir Zelenski, referindsu-se la o convorbire la telefon, duminică, cu omologul său rus Aleksandr Lukaeșnko, relatează agenția AFP.

”Aleksandr Lukașenko și-a asumat responsabilitatea faptului că, pe timpul trecerii, negocierilor și întoarcerii delegației ucrainene, toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus vor rămâne la sol”, anunță Zelenski.

viewscnt
Afla mai multe despre
negocieri
ucraina
rusia
belarus