Nemții și britanicii, cei mai generoși turiști din Grecia

Nemții și britanicii, cei mai generoși turiști din Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2023

Turiștii din Germania și Marea Britanie au fost responsabili pentru aproape jumătate (44%) din totalul cheltuielilor din turism și a nopților de cazare în Grecia, conform datelor Confederației turistice elene (INSETE), informează publicația Ekathimerini citată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ei au cheltuit în total 8,11 miliarde de euro în 2022, iar numărul nopților de cazare a ajuns la 62,15 milioane,reprezentând peste șase milioane de sosiri.

În cazul vacanțelor de vară all-inclusive, vizitatorii din Marea Britanie au reprezentat aproximativ o cincime din toate sosirile și cheltuielile (19%), în timp ce vizitatorii din Germania au reprezentat un sfert din sosiri și 28% din cheltuieli.

Grecii cheltuiesc anual cu 40 de miliarde de euro mai mult decât declară ca venituri CITEȘTE ȘI Grecii cheltuiesc anual cu 40 de miliarde de euro mai mult decât declară ca venituri

Datele publicate recent de Banca Centrală a Greciei arată că numărul turiștilor străini care au vizitat statul elen de la începutul anului și până în prezent a atins un nivel record, în pofida incendiilor și caniculei care au lovit țara în perioada estivală.

În perioada cuprinsă între începutul lunii ianuarie și sfârșitul lunii august, un număr de 22,65 milioane de turiști au vizitat țara mediteraneană renumită pentru insulele sale din Marea Egee și site-urile antice, precum Acropola ateniană, în creștere cu 18,4% comparativ cu perioada similară din 2022.

Numărul de vizitatori înregistrat în primele opt luni ale anului este mai mare decât recordul absolut, înregistrat în aceeași perioadă a anului 2019, când Grecia a fost vizitată de 21,84 milioane de turiști. Ulterior, sezoanele turistice din 2020 și 2021 au fost puternic afectate de restricțiile de călătorie introduse pentru a lupta cu pandemia de Covid-19.

Banca Centrală a Greciei estimează în acest an venituri din turism de 21 miliarde de euro, un avans de 15,6% față de 2019 (când s-au realizat venituri de 18,17 miliarde de euro) și de 19,1% comparativ cu 2022 (când s-au realizat venituri de 17,63 miliarde de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turisti
neți
britanici