ONU: Proiectul de lege anti-imigrație al Ungariei este un atac la adresa drepturilor omului

ONU: Proiectul de lege anti-imigrație al Ungariei este un atac la adresa drepturilor omului
scris 16 feb 2018

ONU a criticat vineri proiectul de lege anti-imigrație al Ungariei prin care ministrul de Interne ar putea interzice ONG-urilor care susțin migrarea și a făcut apel către guvern să asigure libertatea de asociere, scrie Reuters.

„Legislația propusă reprezintă o restricție nejustificată a drepturilor de asociere și este o continuare îngrijorătoare a asaltului asupra drepturilor omului și a spațiului civic”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU la o conferință de presă în Geneva, scrie News.ro.

Proiectul de lege, care a fost trimis pentru a fi votat în parlament marți, face parte din campania anti-imigrare demarată de premierul Viktor Orban care îl are ca țintă pe George Soroș.

Airbus mai primește o șansă în Austria CITEȘTE ȘI Airbus mai primește o șansă în Austria

Omul de afaceri ungar susține campanii pentru o Europă liberală și deschisă.

Guvernul susține că proiectul de lege, care va impune o taxă de 25% pentru donațiile străine către ONG-urile care susțin migrația în Ungaria, are ca scop încetinirea imigrării despre care Orban spune că distruge stabilitatea europeană. Premierul îl consideră parțial vinovat pe George Soroș.

Proiectul de lege spune că ONG-urile care „sponsorizează, organizează sau susțin intrarea sau rămânerea în Ungaria a cetățenilor din țările defavorizate se consideră a fi organizații care susțin migrația”.

Dacă un ONG continuă astfel de activități, procurorii ungari ar putea aplica amenzi severe iar în final chiar desființa organizația.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ungaria
imigratie
onu