ONU: Proiectul de lege anti-imigrație al Ungariei este un atac la adresa drepturilor omului

ONU: Proiectul de lege anti-imigrație al Ungariei este un atac la adresa drepturilor omului
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2018

ONU a criticat vineri proiectul de lege anti-imigrație al Ungariei prin care ministrul de Interne ar putea interzice ONG-urilor care susțin migrarea și a făcut apel către guvern să asigure libertatea de asociere, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Legislația propusă reprezintă o restricție nejustificată a drepturilor de asociere și este o continuare îngrijorătoare a asaltului asupra drepturilor omului și a spațiului civic”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU la o conferință de presă în Geneva, scrie News.ro.

Proiectul de lege, care a fost trimis pentru a fi votat în parlament marți, face parte din campania anti-imigrare demarată de premierul Viktor Orban care îl are ca țintă pe George Soroș.

Airbus mai primește o șansă în Austria CITEȘTE ȘI Airbus mai primește o șansă în Austria

Omul de afaceri ungar susține campanii pentru o Europă liberală și deschisă.

Guvernul susține că proiectul de lege, care va impune o taxă de 25% pentru donațiile străine către ONG-urile care susțin migrația în Ungaria, are ca scop încetinirea imigrării despre care Orban spune că distruge stabilitatea europeană. Premierul îl consideră parțial vinovat pe George Soroș.

Proiectul de lege spune că ONG-urile care „sponsorizează, organizează sau susțin intrarea sau rămânerea în Ungaria a cetățenilor din țările defavorizate se consideră a fi organizații care susțin migrația”.

Dacă un ONG continuă astfel de activități, procurorii ungari ar putea aplica amenzi severe iar în final chiar desființa organizația.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
imigratie
onu