Organizarea unui referendum privind neutralitatea Ucrainei ar putea dura cel puțin un an. Negocierile vor fi reluate în format online vineri

Organizarea unui referendum privind neutralitatea Ucrainei ar putea dura cel puțin un an. Negocierile vor fi reluate în format online vineri
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2022

Organizarea unui referendum privind neutralitatea Ucrainei ar putea dura cel puțin un an, potrivit șefului delegației de negociatori ucraineni, David Arahamia. Oficialul ucrainean a mai afirmat că negocierile de pace vor fi reluate în format online, vineri, pe 1 aprilie, conform BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Neutralitatea ucraineană este o condiție esențială a Rusiei de a pune capăt războiului. La începutul acestei săptămâni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat deschis să negocieze această condiție doar dacă Ucraina va primi garanții de securitate, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Într-un interviu TV, negociatorul ucrainean David Arahamia a spus că o astfel de decizie ar trebui să fie luată în cele din urmă de poporul Ucrainei, mai degrabă decât de politicieni, printr-un referendum național.

Declararea neutralității, a spus el, ar necesita înregistrarea a trei milioane de semnături.

”Este o procedură importantă care nu poate avea loc în afara teritoriului pașnic”, a spus el.

Într-o postare online citată de Reuters, Arahamia a spus că Ucraina a propus ca liderii ambelor țări să se întâlnească, dar Rusia a refuzat propunerea, invocând că este necesar să se mai lucreze la elaborarea unui proiect de tratat.

În cadrul negocierilor ruso-ucrainene de marți, la Istanbul, Arahamia a spus că s-au făcut progrese suficiente pentru a permite o viitoare întâlnire între președintele ucrainean. Zelenski, și omologul său rus. Putin. Mai mult decât atât, propunerile au fost trimise părții ruse.

Oficialii ucraineni au afirmat că există unele semne de progres în ceea ce privește negocierile de pace, însă așteaptă să vadă ce reprezintă, într-adevăr, afirmațiile Rusiei potrivit cărora intenționează să detensioneze luptele pe teren.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
negocieri